Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vrijwilligers hospice De Cirkel bedankt'
16apr

Vrijwilligers hospice De Cirkel bedankt

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT – Als dank voor hun inzet voor het hospice kregen de circa 80 vrijwilligers van hospice De Cirkel een uitgebreide brunch aangeboden bij Van der Valk Hotel ARA in Zwijndrecht. In zijn speech bedankte bestuursvoorzitter Ad van Driel van hospice De Cirkel alle vrijwilligers voor hun inspanningen het afgelopen jaar. De deuren van hospice De Cirkel in Hendrik-Ido-Ambacht zijn in januari 2011 opengegaan. Een aantal mensen is al sinds het eerste uur vrijwilliger, anderen zijn er later bij gekomen. Met elkaar zijn ze de drijvende krachten achter het hospice.

De vrijwilligers genoten van alle lekkernijen die Van der Valk Hotel ARA hen voorschotelde. Soep, kroketten, versgebakken brood en salades met als slotstuk een overheerlijk toetjesbuffet. Iedereen had het zicht- en hoorbaar naar zijn of haar zin. Bernard Posthumus nam tijdens de bijeenkomst kort het woord namens de vrijwilligers. Hij refereerde aan al het mooie werk dat de afgelopen jaren met vereende krachten is verzet in het hospice met als resultaat dat De Cirkel staat als een huis en geworteld is in de regio. Ook coördinatoren Ester Grootenboer en Iris van Putten kregen complimenten.

“Elk jaar organiseren we een gezellig samenzijn voor de vrijwilligers als blijk van waardering en om hen onder het genot van een hapje en drankje met elkaar bij te laten praten. We kijken terug op een geslaagde en culinaire middag. Wij zijn de bedrijven, organisaties en particulieren die ons sponsoren heel dankbaar. Dankzij hun giften konden wij deze brunch financieren. Zij zorgen er mede voor dat we mensen die niet langer dan drie maanden te leven hebben, een mooie laatste levensfase geven,” aldus het bestuur.

De Cirkel, hospice voor de Zwijndrechtse Waard
Hospice De Cirkel is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts, familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. In totaal zijn zo’n 80 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid. Het biedt niet alleen de terminale bewoners een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. De Cirkel is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, huidskleur of geloof, en heeft een breed draagvlak in de samenleving van de Zwijndrechtse Waard. Door verschillende bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, gemeenten en serviceclubs zijn en worden fondsen bijeengebracht. Sinds februari 2016 zet hospice De Cirkel ook vrijwilligers in om - ter ondersteuning van de thuiszorg - mantelzorg in een thuissituatie te bieden aan mensen die niet langer dan drie maanden te leven hebben.

Fotobijschriften:
Foto: Vrijwilligers, coördinatoren, De Vrienden en de bestuursleden van hospice De Cirkel. [Foto: Com’an]

Foto boven artikel: Vrijwilligers van hospice De Cirkel genieten van de lunch die ze als dank voor hun fantastische werk krijgen aangeboden. [Foto: Com’an]Deel dit bericht met je vrienden!