zondag 11 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Albatros kan terugkijken op een prettige voorjaarszaterdag

26 maart 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Albatros kan terugkijken op een prettige voorjaarszaterdag. Er werd op het zonnige thuisveld nuttig geoefend en ’s avonds was de jaarlijkse avond voor alle vrijwilligers. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de medewerkers van de club gezelschapsspelletjes spelen, darten en biljarten.

Op zaterdag 31 maart gaat de zogenaamde voorjaarscompetitie van het veldkorfbal van start. Voor wedstrijdkorfbalteams betekent dit de hervatting van de competitie die in oktober 2017 eindigde, voor het breedtekorfbal is er een nieuwe poule-indeling gemaakt.

Om 09.30 uur openen D1 en F1 het bal op sportcomplex Develstein. D1 ontvangt Nieuwerkerk D1 en F1 treedt aan tegen Vriendenschaar F1.

Ook B1 en E4 spelen die ochtend tegen Vriendenschaar terwijl D3 en D4 de concurrentie van Kinderdijk treffen. Zaalkampioen Albatros C1 treft de eeuwige concurrent Vitesse C1 om 11.30 uur en ook E1 heeft bij DeetosSnel E2 meteen een pittige uitwedstrijd.

Op veld 1 spelen zaterdag vanaf 11.30 uur achtereenvolgens A2, A1, het 2e en het 1e een thuiswedstrijd. A2 hoopt tegen TOGO A1 de koppositie in de reserve 2e klasse te behouden en A1 mag geen fout maken tegen het puntloze ONDO (M). Het 2e dat in de zaal bijna promoveerde naar de reserve Overgangsklasse heeft op het veld nog wel wat punten nodig voor lijfsbehoud en Excelsior 2 moet het eerste slachtoffer van de dadendrang worden.

Albatros 1 is lijstaanvoerder in de reserve 1e klasse maar krijgt meteen een krachtmeting met de nummer 3 Excelsior voorgeschoteld. De oefenperiode verliep voor de selectieteams uitstekend met nuttige oefenpotjes tegen DES en ONDO.

In de rust van de wedstrijd Albatros-Excelsior, rond 16.30 uur, zal het kampthema voor het jeugdkamp met Pinksteren bekend gemaakt worden.

Albatros 3 en 4 spelen beide in de reserve 3e klasse. Het 3e bleef in de eerste helft van de veldcompetitie ongeslagen en heeft vier punten voorsprong op de nummer 2. Het team start met een uitwedstrijd bij de nummer 3, Weidevogels 4. Het 4e speelt de vierpunten-wedstrijd tegen staartploeg SGV 2 in Culemborg.

Fotobijschrift: de seniorenselectie start zaterdag met thuiswedstrijden tegen het Delftse Excelsior

Lees meer over:

albatros develstein
Deel dit bericht met je vrienden!