zondag 11 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Albatros huldigt drie nieuwe kampioenen

12 maart 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Albatros kan terugkijken op een superspannend korfbalweekend waarbij veel publiek de weg  naar de Develsteinhal wist te vinden en er luid aangemoedigd werd. Bovendien werden er drie kampioenen gehuldigd.

Zaterdagochtend vroeg waren alle blikken in de volle Develsteinhal gericht op Albatros E3 en F2. Beide teams mochten hun wedstrijd verliezen maar dat waren ze zeker niet van plan. E3 won uiteindelijk met 11-9 van PKC en dus waren er bloemen voor Feline, Jara, Julia, Luna, Stefan en coaches Jens en Peter. F2 versloeg Oranje Wit F1 met 8-6 en dus ook taart voor Eline, Loïs, Myrthe, Sven, Tessa en de coaches Mark en Rianne.

Albatros C1 was drie weken geleden al kampioen en is in voorbereiding op het eindtoernooi 1e klasse C-jeugd dat op 17 maart in Harderwijk wordt georganiseerd. De laatste competitiewedstrijd tegen Tilburg werd dan ook een formaliteit die met 18-5 gewonnen werd. Hoewel de uitslag anders deed vermoeden werd het geen echte galawedstrijd, maar de prestatie was er niet minder om!

De onderonsjes tussen Albatros en RWA leverden een 5-8 nederlaag voor Albatros C5 op maar ook een 16-5 winst van C2 tegen RWA C1. Albatros A2 verloor zaterdag met 12-14 van ADO A1 maar besluit de competitie op een keurige tweede plaats achter kampioen Sporting Delta.

Rond de klok van drie uur begon de tweestrijd tussen de selecties van Albatros en Valto. De Lierse tegenstander reisde met een bus af naar Zwijndrecht omdat de belangen in de diverse wedstrijden erg groot waren. Gelukkig was ook het thuispubliek in grote getalen naar de Develsteinhal gekomen om de rood-witten te ondersteunen.

Valto A1 hoopte tegen het gedegradeerde Albatros twee punten te pakken, maar mocht na de 4-0 achterstand aan een inhaalrace beginnen. Deze eindigde bij 17-17 en een prima wedstrijd voor Albatros A1. Valto bleek aan dit punt niet voldoende te hebben voor handhaving en daalt evenals Albatros af naar de 1e klasse.

De wedstijd tussen de beloften was een mooie opwarmer voor de topper tussen Albatros 2 en Valto 2. Dit werd zoals verwacht een spannende wedstrijd waarbij beide ploegen beurtelings voorop lagen. Helaas vielen de beslissingen in de laatste minuten de verkeerde kant op waardoor de Lierse ploeg met 16-17 aan het langste eind trok, het kampioenschap mocht vieren en een bedroefd Albatros 2 achter liet. De ploeg van Vincent de Kreek kan echter terugkijken op een prima zaalseizoen met 288 treffers, 21 punten en een doelsaldo van plus 52.

Albatros 1 moest snel na het eindsignaal en het verlies van hun trainingsmatties de knop omzetten en zich focussen op de wedstrijd tegen Valto. Immers, de ploeg van Steven de Graaf zou bij winst handhaving kunnen bewerkstelligen en niet afhankelijk hoeven te zijn van concurrent RWA. Het eerste startte prima en nam een 4-2 voorsprong. Na het uitvallen van Caroline was Albatros het momentum even kwijt en kwam op een 9-13 achterstand. Bij rust was het verschil minimaal (12-13).

In de tweede helft wisselde Steven volop en bleek Albatros over een tweede adem en voldoende strijdlust te beschikken. De thuisploeg hees zich weer naast en voorbij de oranje-zwarten die bij 23-18 capituleerden. Een bomvolle Develsteinhal vierde de 26-22 overwinning als een kampioenschap.

De complimenten aan de seniorenselectie en een bedankje aan de supporters die, onder aanvoering van de welpen en de trommelploeg, zaterdag een geweldige steun in de rug  waren!

Vrijdagavond al verzamelden familie, trainingsmaatjes en aanhang zich in de PKC-hal om daar het 3e aan te moedigen in de strijd tegen PKC 5. Na een moeizame start voor beide teams (1-1 na 15 minuten) werd de wedstrijd wat leuker en kon wat spanning weggespeeld worden. Koploper PKC had aan een punt voldoende voor de titel en leidde één minuut vóór tijd met 12-11. Een ultieme onderschepping van Mohisha bracht Youri in stelling die dankbaar de 12-12 treffer binnenschoot. Na afloop onzekerheid bij het publiek, maar de rekensom bleek zaterdagmiddag afdoende voor lijfsbehoud in de reserve 2e klasse. Een puike prestatie voor de ploeg van Roeland Barendregt die het hele seizoen werd gekweld door blessures bij de heren. Invaller Raoul speelde een prima partij en bracht de tegenstander af en toe tot wanhoop. Het 3e eindigde op een 6e plaats met slechts zes punten achterstand op kampioen PKC.

In de komende week gaat Albatros nog drie kampioenen huldigen en worden er op doordeweekse avonden wedstrijden gespeeld.

Bijlagen: foto’s van de kampioenen C1 (kopfoto), E3 (hierboven) en F2 (hieronder)

Lees meer over:

kampioenen albatros
Deel dit bericht met je vrienden!