dinsdag 11 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Passion4Kids: een bijzonder verhaal

9 maart 2018

ZWIJNDRECHT - De kinderen en leerkrachten van groep 5 tot en met 8 van christelijk kindcentrum De Notenbalk, onderdeel van PIT kinderopvang & onderwijs, zijn al sinds november enthousiast bezig met de voorbereidingen voor Passion4Kids. Met hulp van veel ouders, vrijwilligers en sponsoren voeren ze die woensdag 28 maart op het Raadhuisplein op. Vier van de hoofdrolspelers vertellen.

“Op 13 december hebben we auditie gedaan. Iedereen uit groep 5 tot en met 8 die een rol wilde in Passion4Kids deed hieraan mee en moest twee liedjes zingen: ‘Heb het leven lief’ en ‘Wat is mijn hart’. Toen zijn de rollen verdeeld. Zo speelt Lisa Petrus, Natasja is Maria en Laura doet de rol van Judas,” vertelt Jesse die Jezus speelt. “De andere kinderen vormen het koor. Dat veel mannenrollen door meisjes worden gespeeld was de vorige drie uitvoeringen ook zo. Ik zing heel graag, maar dat geldt niet voor veel jongens. Zij vinden het bijvoorbeeld leuker om de politieagenten te spelen die Jezus in de boeien slaan.”

100% live
Na de audities was het oefenen, oefenen en nog eens oefenen. “Dat doen we onder leiding van juf Netty van christelijk kindcentrum Het Akkoord waarvan 12 kinderen meedoen met het koor. Verder hebben we filmopnamen gemaakt die tijdens de uitvoering van Passion4Kids worden getoond op grote videoschermen. Ook zijn we de studio ingedoken,” aldus Natasja. Daar zijn geluidsopnamen gemaakt die in de filmbeelden worden gemonteerd. “Wat we op 28 maart op het podium zingen, is allemaal 100% live,” benadrukt ze. Waarom doen ze mee aan Passion4Kids? Lisa: “Wij vinden het leuk om te zingen en acteren, maar het is ook een bijzonder verhaal dat we willen blijven vertellen. We zitten niet voor niets op een christelijk kindcentrum. Wat eigenlijk best jammer is, is dat we er met veel mensen een berg tijd en energie insteken en het maar een keer opvoeren.”

Net als vorig jaar heeft burgemeester Schrijer de rol van verteller. “Dat hij dat wil doen, vinden we echt cool. Hij heeft ons gevraagd om de uitvoering op het Raadhuisplein te doen. Vorig jaar stond Jezus in de slotscene op het dak van ons kindcentrum, dit jaar op het balkon van het gemeentehuis,” vertelt Laura. Alle vier kijken ze uit naar 28 maart. Of ze zenuwachtig zijn? “Van tevoren wel, maar zodra we in onze toneelkleding met alles erop en eraan op het podium staan, is het echt geweldig om te doen en vliegt het voorbij. Onze grootste zorg? Dat er weinig publiek is. Dus loop mee vanaf Het Spektakel, kom naar het Raadhuisplein en beleef het mee. Het wordt echt heel mooi en speciaal!”

Op de foto (v.l.n.r.): Lisa (Petrus), Jesse (Jezus), Laura (Judas) en Natasja (Maria): “Kom en beleef Passion4Kids op 28 maart met ons mee!”

Lees meer over:

passion notenbalk
Deel dit bericht met je vrienden!