Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het pand voor K&B Van Pelt'
08mrt

Eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het pand voor K&B Van Pelt

ZWIJNDRECHT - Vrijdag 2 maart is op Bakestein officieel de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het pand voor K&B Van Pelt BV door de kinderen van de broers Kees en Bert van Pelt onder toeziend oog van familie, werknemers en overige belangstellenden.

Voor het in Ridderkerk gevestigde Aannemersbedrijf K&B Van Pelt B.V. was het naarstig zoeken in de regio naar een geschikte locatie voor hun nieuwe bedrijfsonderkomen.

Men keek naar kleine en grootte industrieterreinen, mogelijkheden voor toekomstige uitbreiding, en naast de prijs p/m2 ook sterk naar ligging en ruimtelijke kwaliteit van het bedrijventerrein.

De gemeente Zwijndrecht kwam al snel in beeld en men kon daar dan ook snel zaken doen, doordat een helder en mooi voorstel door de gemeente werd gepresenteerd door de ambtenaar grondzaken. Een mooie locatie aan de Voltastraat op het bedrijventerrein Bakestein kon worden verworven gelegen aan een goede ontsluiting naar de grote weg om de klant te kunnen bedienen.

De architect was snel bepaald. Het moest een allrounder zijn die de klappen van de zweep kent en snel een programma van wensen wist te vertalen naar een echt ontwerp.

Brand BBA Architecten wist te overtuigen en verraste de opdrachtgever om binnen een maand een plan te maken en bij de gemeente te presenteren. Er was immers snelheid geboden.

Daar werd het ontwerp enthousiast ontvangen en nadat een coördinator door de gemeente was aangesteld kon met ca. 8 weken de omgevingsvergunning worden verleend.

Brand BBA had inmiddels ook al een aannemer geselecteerd, die het project gaat realiseren binnen het gestelde bouwbudget en conform de planning van de opdrachtgever.

Het was dan ook in de achterliggende maanden echt samenwerken in de driehoek: opdrachtgever-gemeente-architect, waarbij Jan C. Brand als de spreekwoordelijke “spin in het web” er met aannemer Van Mourik Bouw ervoor zorgde dat de mazen niet te groot geweven werden. Het bedrijfspand hoopt men voor de a.s. bouwvak vakantie te betrekken en men kijkt er naar uit om achter een nieuwe gevel de vertrouwde dienstverlening voor te zetten.

Om op deze wijze een verdere optimalisatie slag te kunnen maken van geveltechniek in het hoogste segment van de markt.

Op foto 2 impressie van het pand met de kinderen en de broers Kees (2e van rechts) en Bert (links) van Pelt met Jan Brand en geheel rechts Dany van Mourik van Van Mourik Bouw B.V.Deel dit bericht met je vrienden!