Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Drukke tijden in aantocht voor de Stichting Verkeersregelaar Hendrik-Ido-Ambacht'
05mrt

Drukke tijden in aantocht voor de Stichting Verkeersregelaar Hendrik-Ido-Ambacht

DRECHTSTEDEN - Tijdens de wintermaanden is het altijd een wat rustigere periode voor de Stichting Verkeersregelaar Hendrik-Ido-Ambacht, maar het evenementenseizoen gaat weer beginnen en dus komen er weer drukke tijden aan. Binnenkort zult u ons dan ook weer regelmatig op de weg tegenkomen, zowel in Hendrik-Ido-Ambacht als daarbuiten. Denk bijvoorbeeld aan de Passion4kids in Zwijndrecht, of de Koningsdagen in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Maar ook in Dordrecht kunt u ons in de loop van het jaar tegenkomen, bijvoorbeeld bij Live at Wantij. Dit is een greep uit onze evenementen die gepland staan, maar hier komen er vast nog vele bij. In 2017 hebben wij als Stichting bij ongeveer 50 evenementen het verkeer geregeld en dat aantal zullen we ook dit jaar zeker wel weer gaan halen.

De vraag die vaak gesteld wordt is wat een verkeersregelaar nu allemaal wel en niet mag. Een verkeersregelaars is door de gemeente aangesteld om bij het evenement de aanwijzingen te geven ten behoeve van de verkeersveiligheid. Dat betekent dat een verkeersregelaar een stopteken of een aanwijzing mag geven. Deze aanwijzingen moet een weggebruiker altijd op te volgen, hoe vervelend dat soms ook is. Want ook wij begrijpen dat het vervelend is dat u om moet rijden of een straat niet in kunt terwijl u daar wel moet zijn. Weet dat wij de overlast tot een minimum proberen te beperken en alleen wegen afsluiten als dat echt noodzakelijk is. Helaas komt het vaak voor dat een aanwijzing toch niet wordt opgevolgd om wat voor reden dan ook. Het gevolg hiervan is dat de overige verkeersdeelnemers hier hinder van kunnen ondervinden en belangrijker nog, dat de verkeersveiligheid in gevaar wordt gebracht, hetgeen niet wenselijk is. Bovendien riskeert de weggebruiker een flinke boete (€ 370,00 voor een bestuurder van een motorrijtuig, € 140,00 voor een fietser en € 110,00 voor een voetganger) wanneer een stopteken wordt genegeerd. Onze advies is dan ook: volg altijd de aanwijzing van de verkeersregelaars op, zij staan er niet voor niets. We hopen op uw begrip tijdens de vele evenementen waarbij we elkaar wellicht tegen zullen gaan komen.

Lijkt het je leuk om ook vrijwilliger te worden bij de Stichting? Wij groeien als Stichting nog steeds en zijn daarom ook nog steeds op zoek naar nieuwe verkeersregelaars. Lijkt het je leuk om het verkeer in goede banen te leiden en ben je minimaal 18 jaar oud, fysiek gezond, en heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal? Kijk dan snel op onze website www.verkeersregelaarhia.nl en meld je aan als vrijwilliger. Voordat je de weg opgaat als verkeersregelaar krijg je eerst van ons een opleiding. Eerst even kijken of het iets voor je is? Dat kan ook, kom tijdens een evenement langs en spreek een van onze vrijwilligers aan, of neem contact op via de website.Deel dit bericht met je vrienden!