Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Veel vrijwilligers nodig tijdens NLdoet'
12feb

Veel vrijwilligers nodig tijdens NLdoet

ZWIJNDRECHT - Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In Zwijndrecht is Vrijwilligershuis Zwijndrecht intermediair voor NLdoet.

Kloppend hart
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn, draagt bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk én laat het zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Zwijndrecht DOET
Zwijndrecht kent vele vrijwilligersorganisaties en heel veel vrijwilligers. Elf organisaties hebben een klus op de website van NLdoet.nl gezet. Inwoners, bedrijven, families of vriendengroepen, die een dag(deel) willen helpen, kunnen zich via deze website voor een klus aanmelden.

Er zijn nog tientallen vrijwilligers nodig. Bij A.C De Nesse worden bijvoorbeeld pannenkoek bakkers en vriendelijke begeleiders gevraagd om een gezellige middag te verzorgen voor de cliënten. Bij Driestroomhuis 'Samen! wij en jij' begeleidt men kinderen en jongeren met autisme. Zij vragen hulp om de tuin gezellig te maken. En thuiszorgorganisatie Aafje wil een aantal klanten een heerlijk dagje uit bezorgen, zodat zij even geen zorgen hebben. Daar hebben ze nog vijf vrijwilligers nodig. Bij de kleinschalige dagopvang La Philla organiseert men een verwenochtend voor de cliënten, dus handmassage, nagels lakken e.d.

Aanmelden
Men kan zich voor een klus aanmelden op www.nldoet.nl/vrijwilligers en informatie vinden op www.nldoet.nl. Voor eventuele vragen of wanneer er een probleem opduikt, is het Vrijwilligershuis bereikbaar op 078-2000223 of via contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl .Deel dit bericht met je vrienden!