zondag 16 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Voorleesfeestje in de Lunenhof geslaagd

2 februari 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Woensdag 31 januari was het een gezellige middag in de Lunenhof. In het kader van de Nationale Voorleesdagen organiseerde de Bibliotheek AanZet daar een echt voorleesfeestje. Twee groepen peuters en kleuters kwamen luisteren naar het verhaal Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup, het Prentenboek van het Jaar. Tijdens de Voorleesdagen is landelijk veel aandacht voor het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Voorlezen levert een belangrijke bijdrage aan de taalontwikkeling van het kind. De Bibliotheek AanZet organiseert daarom het hele jaar door in veel vestigingen leuke (voor)leesactiviteiten.

Luisteren en meedoen
In de Lunenhof vertelde bibliotheekmedewerker Anne Venema het verhaal van de slapende tijger. Zij bracht het tot leven met grote prenten en voorwerpen die in het verhaal voorkomen. De kinderen deden enthousiast mee; ze aaiden over de neus van de tijger en zongen een slaapliedje zodat de tijger niet wakker werd. Na het voorlezen gingen de kinderen knutselen; ze maakten een collage van dierenplaatjes uit oude tijdschriften en tekenden er ballonnen bij. Anne: “De kinderen en hun ouders waren heel enthousiast. We gaan dan ook vaker activiteiten voor hen in Lunenhof organiseren. Daarnaast kunnen er boeken geleend worden. En staat er niet bij wat iemand zoekt, dan kan het uit een andere bibliotheek hier naartoe gestuurd worden.”

Agenda
De Bibliotheek AanZet organiseert veel activiteiten in Zwijndrecht. Voor kinderen én volwassenen. De agenda’s van de vestigingen Lunenhof en Walburg zijn te vinden op de website: www.debibliotheekaanzet.nl. Ook alle activiteiten in andere vestigingen in de regio zijn hier te vinden.

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft ook geen lid te zijn om bij de Bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig.

Foto: Bibliotheek AanZet.

Lees meer over:

bibliotheek aanzet medewerker
Deel dit bericht met je vrienden!