donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Bart Deurloo sportman van het jaar 2017

20 januari 2018

ZWIJNDRECHT -  De negende editie heeft ondertussen plaatsgevonden. De verkiezing van sportman of sportvrouw van het jaar en niet alleen dat maar ook sportclubs in verschillende leeftijdscategorieën worden in het zonnetje gezet. 

Zwijndrecht had geen traditie van huldiging van sporters die echt iets presteerden als inwoner van Zwijndrecht. Best raar als je ziet en zag wat er aan huldigingen in Nederland en de omliggende regio plaatsvond.

Het was de fractie van Algemeen Belang Zwijndrecht die daar in de periode van 2003-2006 aandacht voor vroeg in de gemeenteraad. Fred Loos vroeg hier aan burgemeester en Wethouders aandacht voor en zag zijn geduld beloont met het oppakken van zijn  vraag door Corrie Westermanin die in de daarop volgende periode  als wethouder het verder kon uitbouwen.

Sinds die tijd vond jaarlijks de huldiging plaats. Eerst in klein comité op het gemeentehuis maar gaandeweg groeide dieze huldiging uit tot een waar spektakel waarin zoals nu ook meer betrokken werd als alleen maar topsporters  die echt de top bereikten op landelijk, olympisch of zelfs wereldniveau.

Zwijndrecht mag zich echt sportstad noemen als je beziet hoeveel zwijndrechtenaren sporten maar ook de top halen op gewoon maar ook paralympisch niveau. Steeds vaker komt Zwijndecht in het nieuws door een club als het honderdjarige O & O bijvoorbeeld maar ook zwemmers, twirlers of karateka.

Veel is er dus om te doen met die sporters. Het initiatief destijds van ABZ is dus terecht te noemen en is ondertussen breed gedragen. De sportkoepel organiseert dit jaarlijks. Gisteravond op vrijdagavond 19 januari vond het evenement in de Develsteinhal plaats en was het dus Bart Deurloo die als sportman van het jaar uit de bus kwam, van harte gefeliciteerd.

Volgend jaar de tiende editie . We willen dan wel extra uitpakken aldus Jos de Kok vanuit de organisatie. Ongetwijfeld zal dat lukken gezien het grote draagvlak vanuit de politiek. Gisteren waren burgemeester Schrijer en wethouder Jolanda de Witte verhinderd maar collegiaal als altijd was wethouder Robert Kreukniet van de partij. Er was een duidelijk compliment hoorbaar voor de ambtelijke ondersteuning die wederom haar best had gedaan om alles in goede banen te leiden wat met de technische apparatuur van Wouter Gorter prima verliep.

De politiek was breed vertegenwoordig van CuSGP tot D66  en CDA  tot en met ABZ 

Lees meer over:

sport; Bart Deurloo;
Deel dit bericht met je vrienden!