donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Gemeente Zwijndrecht sluit zich aan bij Statiegeldalliantie

18 januari 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Gemeenten, organisaties, verenigingen en bedrijven verenigen zich in de Statiegeldalliantie. Gezamenlijk roepen zij de Nederlandse regering op in 2018 het statiegeldsysteem uit te breiden naar statiegeld op blikjes en alle grote én kleine PET-flessen. De gemeente Zwijndrecht staat hier achter en sluit zich aan bij de alliantie.

Jaarlijks gaan er in Nederland 1,5 miljard PET-flessen en 1,8 miljard blikjes als drankverpakking over de toonbank. Een flink aantal flessen en blikjes belandt op straat. Plastic flesjes en blikjes zijn op dit moment verantwoordelijk voor zo’n 40 procent van het zwerfafval. Veel inwoners storen zich aan zwerfafval. Daarnaast veroorzaken flesjes en blikjes dierenleed. Dieren worden ziek als plastic in hun voedsel terecht komt en in de zee brengt plastic grote schade aan vissen en vogels.

"We willen een oplossing en het invoeren van statiegeld op kleine flessen is een belangrijke eerste stap. Statiegeld beweegt mensen ertoe om hun lege flesjes en blikjes in te leveren. Daardoor komt er onder andere minder afval terecht op straat en voorkomen we schade aan dieren en de natuur. De gemeente Zwijndrecht steunt de alliantie van harte",  aldus wethouder Jacqueline van Dongen (Duurzaamheid).

Meer info op www.statiegeldalliantie.org

Lees meer over:

gemeente statiegeld
Deel dit bericht met je vrienden!