donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Fusie tussen Diverz en SWOZ (Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht)

17 januari 2018

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse organisaties Diverz en Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht (SWOZ) bundelen de krachten en gaan verder als één organisatie onder de naam Diverz. De fusie is het logische gevolg van de overlappende activiteiten van beide organisaties. Op 1 januari 2018 fuseerden ze met elkaar. De organisatie blijft gevestigd op de huidige locatie aan het Norderstedtplein 14 in Zwijndrecht.

Verbindend en ondernemend
De fusie betekent winst voor de inwoners: Diverz bundelt niet alleen de krachten maar ook de netwerken van beide organisaties worden breder beschikbaar. De organisatie is nu een nog sterkere speler op het gebied van welzijn en hulpverlening.

Diverz biedt inwoners, van jong tot oud, de mogelijkheid om ondersteund te worden middels hulp van onder andere welzijnswerkers, jongerenwerkers, ouderenadviseurs, het Vivera wijkteam en vrijwilligers. Diverz streeft naar leefbare wijken en welzijn voor alle inwoners in Zwijndrecht die dit nodig hebben. De vragen vanuit de Zwijndrechtse inwoners staan centraal en kunnen gaan over allerlei onderwerpen zoals wonen, schulden, overgewicht, armoede, mantelzorg, seksualiteit of opvoeden. De diensten van Diverz bestaan uit: preventie gerichte activiteiten, welzijnswerk gericht op groepen en individuen, ondersteuning van jongeren, ouderenadvies, diensten voor senioren, zoals maaltijdenservice, alarmering in huis, dagbesteding en ondersteuning voor senioren en voor mensen met een beperking. Verder zijn er bij Diverz zo’n 40 professionals in dienst die samen met ruim 400 vrijwilligers werken vanuit de accommodaties in de wijk.

Nieuwe directeur-bestuurder
Vanaf 1 januari 2018 is de nieuwe directeur-bestuurder Yvonne Zuidgeest aangetreden. Hiervoor was zij jarenlang werkzaam als leidinggevende in de non-profitsector. Onder andere bij MEE Zuid-Holland Noord en maakte zij onderdeel uit van de diverse samenwerkingsverbanden die zich bezighielden met welzijn.

Yvonne Zuidgeest is enthousiast over de fusie: “Door de fusie tussen Diverz en SWOZ staan we als organisatie nog sterker om de basis(welzijns)voorzieningen in Zwijndrecht te bieden. Samen met de buurtbewoners, vrijwilligers en professionals bundelen we integraal de krachten en investeren we in leefbare wijken voor iedereen.”

Lees meer over:

fusie diverz swoz mee zuid-holland
Deel dit bericht met je vrienden!