donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

De eerste 24/7 fitness in de Drechtsteden opent 15 januari haar deuren

11 januari 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Vanuit Amerika overgewaaid: een fitness die elke dag van het jaar, alle uren van de dag én nacht open is. Geloof jij het? Wereldwijd zijn er meer dan 3800 Anytime Fitness clubs die allemaal altijd open zijn. De eerste in de Drechtsteden is een feit, namelijk in Zwijndrecht. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van altijd open zijn? Is het niet een beetje overbodig? Een beetje te Amerikaans voor de Drechtsteden?

Het 24/7 concept is gebouwd op een idee dat iedereen moet kunnen fitnessen wanneer hij of zij dat wilt. Leden hoeven geen rekening hoeven te houden met eventuele sluitingstijden in het weekend bijvoorbeeld, waar andere clubs vaak in het weekend in de middag sluiten. Daarbij stimuleert Anytime Fitness juist het sporten in de ochtend, door open te zijn en luxe privé douches aan te bieden.

Maar is het niet een beetje overbodig om ‘s nachts open te zijn? Het antwoord is ja en nee. Bij de andere clubs in Nederland zie je dat er weinig leden zijn die diep in de nacht gaan sporten. Het is wel handig voor de vroege vogels en mensen die bijvoorbeeld wisselende diensten werken. Of mensen die vroeg vertrekken en laat thuiskomen. Alle clubs zijn goed beveiligd en enkel voor leden toegankelijk.

Geen zin? Probeer het, want we moeten met heel Nederland meer gaan bewegen! In een cultuur waar we alles in de supermarkt kunnen vinden en overal met de metro, bus en auto naartoe kunnen gaan worden we een steeds meer een stilzittende bevolking. Zitten op werk, thuis zitten op de bank en weer zitten in het café, de bioscoop of bij bezoek aan vrienden. Op scholen wordt er minder gesport in plaats van meer. In de Drechtsteden vergrijzen we ook nog eens enorm. Diverse gemeente initiatieven helpen om een ongezonde levensstijl tegen te gaan, door meer sportinitiatieven te starten en gezond eten te stimuleren op bijvoorbeeld scholen.

Geen tijd? Alle dagen open, ook voor werk kun je sporten. Te duur? Anytime Fitness zit qua prijs tussen low-budget en high-end. Geen idee wat je moet doen? Iedereen krijgt fitness begeleiding? Geen individuele sporter? Kom voor de groepslessen. Bang dat je het niet volhoudt? Anytime Fitness biedt een stok achter de deur dankzij persoonlijke begeleiding. Niet echt een fitness persoon? Veel mensen die geen ervaring hebben in de fitness, komen juist bij Anytime Fitness.

Anytime Fitness is een keten die staat voor gemak, comfort en professionele begeleiding. In Zwijndrecht komt de Anytime Fitness in het oude ABN AMRO kantoor. Broer en zus Suzu (29) en Jacqueline (25) Cheng zullen samen in de fitness club staan. Op 15 januari zullen de deuren openen om daarna letterlijk niet meer dicht te gaan. Benieuwd? Laan van Walburg 2, Zwijndrecht.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!