donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Geslaagde twaalfde Vaardigheidsdag bij Albatros

1 januari 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Bijna honderd jeugdleden van Albatros streden afgelopen vrijdag om de wisselbekers van de Gerard Los Vaardigheidsdag. Het evenement werd in 2006 voor het eerst georganiseerd om de vaardigheden en kwaliteiten van de jeugdleden te meten en kreeg de naam van erevoorzitter Gerard Joris Los die in 2007 is overleden. In de eerste jaren werd het gebeuren buiten op het veld georganiseerd, later verhuisde de GLV-dag naar de Develsteinhal.

Vrijdagochtend om  10 uur vond de uitleg van de oefeningen plaats en even later kon iedereen van start. Heel veel ballen vonden hun weg door de korf en de scores werden keurig op een formulier genoteerd. Voor de vijf welpen was er al snel een welverdiende medaille die werd overhandigd door voorzitter Max van de Pol.

De BCDEF-jeugd kreeg tenslotte nog de kans om een wat minder geslaagd onderdeel te verbeteren en vervolgens konden de punten opgeteld worden. Na het fanatieke eindspel vond de prijsuitreiking van de 12e editie van deze happening plaats. Er waren blije en wat minder blije gezichten, maar er was wel veel sportief applaus van alle aanwezigen.

De wisselbekers gingen dit jaar naar: Thijmen Wensveen (B-jongens), Nicoline de Mooij (B-meisjes), Jorien Jordaan (C-jongens), Fleur Bos (C-meisjes), Merijn Stoop (D-jongens), Tara Boer (D-meisjes), Thomas Zoutewelle (E-jongens), Esmee Hoogendoorn (E-meisjes), Sven Hoogendoorn (F-jongens) en Mila Boer (F-meisjes).

Er waren oorkondes voor alle DEF-pupillen en tenslotte was er voor iedereen patat met een snack. Met dank aan de vele vrijwilligers (onder meer ouders, selectieleden en A-spelers) werd de GLV-dag versie 2017 een super geslaagd gebeuren.

Komende zaterdag gaat het korfbaljaar 2018 voor de korfballers van Albatros van start met twintig thuiswedstrijden. Albatros 1 en 2 reizen op 6 januari naar Valto en hopen met vier punten huiswaarts te keren.

Lees meer over:

korfbal albatros
Deel dit bericht met je vrienden!