Ondanks winters weer punten voor selectie van Albatros

09 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Ondanks winters weer punten voor selectie van Albatros

ZWIJNDRECHT - Het eerste competitieweekend van het jaar begon winters. Het eerste en tweede team van de Zwijndrechste korfbalvereniging Albatros pakte twee punten, maar door het winterse weer werden er veel wedstrijden afgelast. 

Albatros had traditiegetrouw last van de korfbalmilde periode en startte met een slechte wedstrijd in het nieuwe jaar. Bijna geen enkele speler had gevoel in het afstandsschot en omdat Rapid ook niet met erg veel finesse en mooi spel op de proppen kwam werd het een slechte wedstrijd. Albatros ging met een 6-4 voorsprong rusten en probeerde in de tweede helft met meer enthousiasme het verschil te maken. Via 9-5 leek de wedstrijd beslist, maar het werd toch nog even spannend. De strafworp van Rene Havelaar betekende bij 11-7 de beslissing en tevens zijn 1000e treffer in Albatros 1. De invallers tekenden in de laatste 4 minuten nog voor een acceptabele uitslag, 14-7.

Albatros 2 maakte het zichzelf ook erg lastig in de wedstrijd tegen Rapid 2. Toen Rapid in de laatste minuut een strafworp kreeg leek de thuisploeg met lege handen te staan, maar de stip ging mis en Michiel den Toom scoorde aan de andere kant de strafworp wel, 14-13.

Er werden in totaal 19 wedstrijden met Albatrosdeelname niet gespeeld, waarvan 17 door de weersomstandigheden. Wel werd er nog gespeeld door het vierde team dat het zichzelf onnodig moeilijk maakte tegen Tempo. Vooral in de tweede helft was Albatros de bovenliggende partij, maar Albatros liet Tempo telkens terug in de wedstrijd komen. Uiteindelijk wist Albatros wel de twee punten te pakken, 17-15. Albatros 7 wist hun wedstrijd iets gemakkelijker te winnen en versloeg DeetosSnel met maar liefst 15-24. Eén van de weinige teams die zaterdagochtend afreisde naar hun wedstrijd was D3 en niet voor niks. Ze versloegen KCR met 1-8. Verder waren er nog winstpartijen voor A4 en B4. A4 won met 6-4 van ’t Capproen en B4 versloeg Sporting Delta met 12-9.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.