Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'November was KunZtmaand: 'Een terugblik''
06dec 2017

November was KunZtmaand: 'Een terugblik'

ZWIJNDRECHT - Eén Open Atelierweekend, 3 tentoonstellingen van 9 kunstenaars met diverse demonstraties en lezingen en als afsluiting 3 voorstellingen met drama, poëzie en romantische muziek in huiskamers van Zwijndrecht.

Veel inwoners en kunstliefhebbers hebben een kijkje genomen bij KunZt, de kunstwerken bewonderd en genoten van de voorstellingen. "Dat Zwijndrecht zoveel kunstenaars in huis heeft," "voor herhaling vatbaar", "prachtig werk" en "hoe meld ik mij aan bij de schildersschool/cursus fotografie" zijn opmerkingen die bezoekers maakten.

Volgend jaar wordt de KunZtmaand weer in het jaarprogramma opgenomen. De organisatie wil dan nog meer lokale culturele verenigingen en kunstenaars in het programma opnemen. Wilt u uw huiskamer openstellen voor een optreden of heeft u ideeën voor een voorstelling? Laat het hen weten via: info@kunztzwijndrecht.nl. Ze houden u op de hoogte.

Cursisten Zwijndrechtse schilderscholen verbeelden "Mijn Stad"
Cursisten van alle leeftijden van schildersscholen uit Zwijndrecht zijn uitgedaagd een kunstwerk in te leveren met het thema: "Mijn Stad". Deze stad kan Zwijndrecht zijn,  maar ook een andere stad die een bijzondere betekenis heeft. Het kan een nieuw werk zijn – speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt- of een werk dat al eerder gemaakt is.

Tot 1 december hadden cursisten de tijd om hun kunstwerken in te leveren. Vandaag (woensdag 6 december) is de ballotagecommissie druk bezig om te bepalen welke werken een plaatsje krijgen in de tentoonstelling "Mijn Stad" die op zondag 7 januari 2018 om 15.00 uur zal worden geopend. Het aantal inzendingen was overweldigend, dus de commissie heeft hier een zware dobber aan. De inzendingen bevatten zowel schilderijen als 3D-objecten en een aantal gedichten.

Welke tentoonstelling sprak u het meeste aan het afgelopen jaar?
Taal, tekenen, drama, dromen, beeldhouwwerk, film, theater en diverse kunsttechnieken zijn het afgelopen jaar de revue gepasseerd. De organisatie is heel erg benieuwd welke tentoonstelling of welke activiteiten u het meest zijn bijgebleven. Wilt u de organisatie laten weten waar u nog wel eens aan terugdenkt en waarom? U kunt uw bericht sturen naar: info@kunztzwijndrecht.nl

Open Podium bij KunZt: Toon je talent
Heb je een talent en zoek je een podium? Dan zit je goed bij KunZt. KunZt organiseert vanaf 2018 maandelijks een 'Open Podium' voor bijvoorbeeld zangers, kleine koren, dichters, muzikanten, kleinkunstenaars, singer-songwriters en comedians. Hier kun je op een laagdrempelige manier podiumervaring opdoen. Het eerste Open Podium vindt plaats op vrijdag 23 februari 2018.

Meedoen?
Schrijf je in via het online inschrijfformulier. Je vindt deze op www.kunztzwijndrecht.nl. Stuur daarnaast ook een filmpje/opname door van jouw act. De deadline is 26 januari, 12.00 uur. Er is wel een aantal voorwaarden  verbonden aan je deelname, dus lees die even goed door vóór je je opgeeft. Heb je nog vragen? Kijk dan eens bij 'veel gestelde vragen'. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met info@kunztzwijndrecht.nl.

Komen kijken?
Is jouw talent stoel zitten? Kom dan gezellig kijken. Entree is gratis en iedereen is welkom. Bring your friends.

Op een rijtje:
- Deelnemers: Getalenteerde inwoners van Zwijndrecht en omgeving met enige podiumervaring vanaf 14 jaar.
- Publiek: Iedereen is welkom.
- Waar: KunZt in het Oude Raadhuis, Raadhuisplein 1, ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan.
- Wanneer: Vrijdag 23 februari 2018, vanaf 20.00 uur (tijden onder voorbehoud).
- Entree: Gratis.

Alle vrijwilligers van KunZt wensen u mooie kerstdagen toe en een voorspoedig 2018!

KunZt is gevestigd in het Oude Raadhuis van de gemeente Zwijndrecht. Adres: Raadhuisplein 1, ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan Zwijndrecht.

Openingstijden: woensdag, donderdag, vrijdag en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur.
www.kunztzwijndrecht.nl

Zie ook:
November is KunZtmaand (Deel 3): Laatste flitstentoonstelling opent deze woensdag (ma, 20 nov 2017)
November is KunZtmaand (Deel 2) (ma, 13 nov 2017)
November is KunZtmaand: 'Geniet deze weken van Zwijndrechts werk' (wo, 8 nov 2017)
Toon je talent op het Open Podium bij Kunzt (vr, 3 nov 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!