Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dringend verzoek: 'Wees geen sluipverkeer' Archieffoto: 'Winterse omstandigheden op de weg'
06dec 2017

Dringend verzoek: 'Wees geen sluipverkeer

ZWIJNDRECHT - Nu de paaltjes in het fietspad zijn verwijderd om ruimte te geven aan de strooiwagens, worden voet- en fietspaden als sluipweg gebruikt door automobilisten. De afgelopen weken kreeg de gemeente regelmatig een melding met de vraag of hier iets aan te doen is.

Vanzelfsprekend zijn voet- en fietspaden verboden voor motorvoertuigen. De politie handhaaft op dit onjuiste gedrag en ook het handhavingsteam ziet er tijdens hun ronde extra op toe. Een melding doen is daarom niet nodig.

Verder dan handhaving kan de gemeente zelf helaas weinig doen. De paaltjes laten staan en alleen verwijderen als de strooier er langs moet is helaas geen optie. Door de zeer slechte weersomstandigheden tijdens het strooien, is het vanwege de veiligheid voor de chauffeur niet mogelijk tijdens het strooien het voertuig te verlaten. Daarnaast kan de paal vastgevroren zijn, waardoor de strooier de route niet kan vervolgen. In de meeste gevallen is het voor de strooiwagen onmogelijk om te keren (ruimtegebrek). Niet strooien is in de meeste gevallen ook geen optie omdat het veelal een doorgaande hoofd- en fitsroutes betreft. Het strooien moet dus ongehinderd kunnen plaatsvinden.

De gemeente vraagt iedereen met klem de verkeersregels te handhaven en mensen bij een overtreding hier op aan te spreken. De veiligheid van de gebruikers van de voet- en fitspaden, zoals kleine kinderen, moet zeker als het glad is voorop staan. En niet het gemak.

Om de strooiwagens ruim baan te geven zijn op een aantal voet- en fietspaden de paaltjes weggehaald. Automobilisten gebruiken deze voet- en fietspaden nu regelmatig als sluiproute. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Bron: Gemeente Zwijndrecht.Deel dit bericht met je vrienden!