woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Wethouder Aaike Kamsteeg overhandigt eerste flitsvergunning

22 november 2017 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Wethouder Aaike Kamsteeg heeft maandag 20 november 2017 de eerste flitsvergunning uitgereikt aan de familie Paping uit Zwijndrecht.

De familie Paping heeft de vergunning aangevraagd voor het plaatsen van een dakkapel op hun woning. De gemeente heeft de vergunning binnen vier dagen verleend. Een normale vergunningaanvraag duurt zeven à acht weken.

Sinds 1 juli 2017 is het mogelijk binnen zeven werkdagen een vergunning te krijgen voor kleine bouwwerken. De gemeente Zwijndrecht wil hiermee de service aan haar inwoners vergroten. Het gaat voorlopig om een proef van een jaar. De volgende bouwwerken komen, mits voldaan aan de voorwaarden en criteria, voor een flitsvergunning in aanmerking: dakkapellen, nokverhogingen, aan- en uitbouwen, bijgebouwen en overkappingen, erfafscheidingen, reclame voor bedrijven.

Sinds 2016 gaat het weer goed in de bouwwereld. Er wordt weer volop gebouwd. Er worden dus ook volop omgevingsvergunningen aangevraagd. Voor de gemeente reden om vergunningen van kleine bouwwerken sneller af te handelen, waardoor aanvragers niet lang hoeven te wachten op de vergunning.
Om in aanmerking te komen voor de flitsvergunning moet het bouwwerk voldoen aan bepaalde maten en de welstandseisen in het gebied van de vergunningaanvraag.

Meer informatie over de flitsvergunningen kunt u vinden op www.zwijndrecht.nl onder Inwoners?vergunningen. Ook kunt u op de website, via het digitale loket, een afspraak maken met één van de accountmanagers. U kunt ook via het digitale loket op de website een afspraak maken met 1 van de accountmanagers.

Overhandiging flitsvergunning
Op de foto: De familie Paping ontvangt de flitsvergunning symbolisch uit handen van wethouder Kamsteeg. (Bron foto: Gemeente Zwijndrecht)

Deel dit bericht met je vrienden!