woensdag 8 december 2021

Alles over Zwijndrecht

November is KunZtmaand (Deel 3): Laatste flitstentoonstelling opent deze woensdag

20 november 2017

ZWIJNDRECHT - Ontdek vanaf woensdag 22 november tijdens de laatste flitstentoonstelling van de KunZtmaand het werk van maar liefst vier kunstenaars uit de regio. Tot en met zondag vindt u in de expositieruimte van het gemeentehuis het werk van Marion de Engelsman, Tom van der Ouderaa, Mark Isarin en Bart van den Bom.

De entree is gratis. De tentoonstelling is te bewonderen op woensdag, donderdag, vrijdag en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. U vindt de ingang van de expositieruimte aan de Bruïnelaan. De deur staat open, u bent van harte welkom.Mark Isarin
Studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den-Haag en startte in 2005 als autonoom fotograaf. Hij ziet fotografie als kunstvorm. Zijn vrije werk bestaat veelal uit gelaagde beelden vol textuur en structuren, waarin je keer op keer mooie details blijft ontdekken. Of het nu gaat om die kunstzinnige, gelaagde beelden of om portretten (of een combinatie ervan), in al zijn beelden is zijn liefde voor het licht uit de 16e en 17e eeuwse schilderijen terug te vinden.

Op woensdag, donderdag en vrijdag is Mark aanwezig en laat de bezoekers kennis maken met het "Rembrandt" licht. U kunt zelf aan het werk om een schilderachtig portret te maken met een studiolamp en een spiegelreflexcamera.

Marjon den Engelsman
Marjon den Engelsman is een bevlogen kunstenaar die zich laat inspireren door verhalen. Sagen en mythen, oude volksverhalen en legendes. In haar recente werk ligt het accent op een abstracter aandoend ritme van vlakken en lijnen. Straatbeelden, veelal zonder mensen. In haar ATELIER 49 te Zwijndrecht geeft Marjon cursussen en workshops. Tijdschrift Atelier Magazine toont haar columns en instructieve artikelen.

Op vrijdagmiddagmiddag en zondagmiddag is Marjon bij KunZt. Zij beantwoord graag uw vragen over haar werk.

Tom van der Ouderaa
Tom van der Ouderaa maakt tekeningen in houtskool. In zijn laatste serie tekeningen wordt ingezoomd op wat er zich op het water afspeelt voor de facade van de stad. De oude stad, symbool van langzame, organische groei, verdwijnt achter de onbeperkt technische stroomversnelling van het tijdperk van de mens, het Antropoceen.

Op vrijdag- en zondagmiddag is Tom aanwezig en vertelt u graag over de achtergrond van zijn werk en de houtskooltechniek. 

Bart van der Bom
Bart van der Bom is gefascineerd door de gebruiksmogelijkheden van verf in combinatie met allerlei verschillende additieven, zoals epoxy, siliconen en mediums. Het experiment staat daarbij centraal. Tijdens de expositie laat Bart zijn meest recente werken zien, waarbij het gieten met acrylverf, gemengd met siliconen en andere toevoegingen, centraal staat. Door deze giettechniek ontstaan organische en kantachtige celstructuren.

Op zondag 26 november geeft Bart om 15.00 uur een gietdemonstratie met acrylverf, additieven en siliconen.

De KunZtmaand wordt op zondag 26 november afgesloten met KunZt in de huiskamer. Meld u zich snel aan! Het wordt een bijzondere route door Zwijndrecht met drie voorstellingen van elk 20 minuten in verschillende huiskamers.

U gaat genieten van de gedichten van Mohammed Benzakour, een theatermonoloog door Romy Westdijk en van romantische liederen, Russische romances en Schubert met een vleugje Spaans door duo Abratso.

Gratis kaarten
De voorstellingen zijn gratis te bezoeken. U heeft wel kaarten nodig om mee te doen: u kunt deze reserveren via http://www.theaterhuis.com/kaarten-bestellen.html. Reserveer snel! Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.
Kijk voor meer informatie over de November KunZtmaand op http://www.kunztzwijndrecht.nl/

KunZt is gevestigd in het Oude Raadhuis van de gemeente Zwijndrecht. Adres: Raadhuisplein 1, ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan Zwijndrecht.

Openingstijden: woensdag, donderdag, vrijdag en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Bron foto's: Kunztzwijndrecht.nl

Lees meer over:

november kunst kunztmaand
Deel dit bericht met je vrienden!