Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Leerlingen OBS DE Dolfijn ontbijten met loco-burgemeester Kamsteeg

15 november 2017

ZWIJNDRECHT - Op woensdag 8 november brachten 38 kinderen van OBS De Dolfijn uit Zwijndrecht een ontbijtje bij locoburgemeester Kamsteeg in het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt: ruim 550.000 kinderen ontbeten ‘samen gezond’ op zo’n 3.000 basisscholen.

Locoburgemeester Kamsteeg onderstreept hiermee, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de locoburgemeester kennis met elkaar.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds
Aan het eind van het ontbijt betaalde locoburgemeester Kamsteeg symbolisch voor het ontbijt, met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds. Dit jaar is het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen uit groep 8 namen de cheque met een bedrag van €150,- in ontvangst.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt, in zo’n 265 gemeenten, is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

JOGG
Gemeente Zwijndrecht is sinds 2013 een JOGGgemeente (Jongeren Op Gezond Gewicht) en wil graag dat kinderen gezond opgroeien. Wethouder Jolanda de Witte van Volksgezondheid at op donderdag 9 november een broodje mee op Kindcentrum Margriet. Het nieuwe JOGG-thema is dit schooljaar Groente en Fruit. De leerlingen die deelnamen aan het ontbijt met de locoburgemeester en wethouder ontvingen een leuk presentje, wat te maken heeft met het nieuwe thema.

Bron foto: Gemeente Zwijndrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!