woensdag 8 december 2021

Alles over Zwijndrecht

November is KunZtmaand (Deel 2)

13 november 2017

ZWIJNDRECHT - Nieuwe flitstentoonstelling opent woensdag 15 november met werken van Elvira van Bochove en Goran Stepanov. Water, natuur, acryl en aquarel. Ontdek vanaf woensdag het werk van twee nieuwe kunstenaars. Bezoek de komende week KunZt en ontdek het werk van Elvira van Bochove en Goran Stepanov. Verder in deze nieuwsbrief: meer informatie over KunZt in de huiskamer (scroll naar beneden).

De entree is gratis. De tentoonstelling is te bewonderen op woensdag, donderdag, vrijdag en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. U vindt de ingang van KunZt  aan de Burgemeester de Bruïnelaan. De deur staat open. U bent van harte welkom.

Elivra van Bochove maakt vooral schilderijen, maar ook ruimtelijk werk en performances. De rode draad is de natuur waaronder water. Elvira is opgegroeid in Zwijndrecht vlakbij het punt waar de drie rivieren samenkomen; de Beneden Merwede, de Oude Maas en de Noord. Kom langs bij de expositie en bekijk de mooie schilderen, gemaakt bij het Groothoofd in Dordrecht, met uitzicht op Papendrecht en Zwijndrecht.

Zondag 19 november geeft Elvira een performance met water. Hierin maakt zij de verbinding die het Drierivierenpunt is, tastbaar voor de aanwezigen. Tijd en ruimte zijn namelijk verbonden in dit water.  Door alleen het water te zien, kun je ineens alles zien. De performance start om 15.00 uur.

Goran Stepanov schildert hoofdzakelijk met acryl, aquarel en pastel. Zijn belangrijkste onderwerpen zijn realistische landschapen, zeegezichten, portretten en stillevens. De portretten die hij maakt zijn weliswaar realistisch maar hebben een lichte losse impressionistische toets. Zijn schilderstijl is vooral impressionistisch maar soms ook expressionistisch. Zondag 19 november is Goran aanwezig om u te vertellen over zijn werk.

De KunZtmaand wordt op zondag 26 november afgesloten met KunZt in de huiskamer. Meld u zich snel aan! Het wordt een bijzondere route door Zwijndrecht met drie voorstellingen van elk 20 minuten in verschillende huiskamers.U gaat genieten van de gedichten van Mohammed Benzakour, een theatermonoloog door Romy Westdijk en van romantische liederen, Russische romances en Schubert met een vleugje Spaans door duo Abratso.

De voorstellingen zijn gratis te bezoeken. U heeft wel kaarten nodig om mee te doen: u kunt deze reserveren via http://www.theaterhuis.com/ klik op 'kaarten' en vervolgens "KunZt in de huiskamer".

Reserveer snel: Kijk voor meer informatie over de November KunZtmaand op http://www.kunztzwijndrecht.nl/

Lees meer over:

maand november kunst
Deel dit bericht met je vrienden!