Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kindcentrum Juliana bestrijdt verkeersonveiligheid met viltstiften'
13nov 2017

Kindcentrum Juliana bestrijdt verkeersonveiligheid met viltstiften

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht is drie nieuwe verkeersborden rijker. De ontwerpers ervan zijn Sara van Loenen (groep 6), Mees Roodselaar (groep 7) en Jill Roeland (groep 8) van christelijk kindcentrum Juliana. Zij zijn de winnaars van de tekenwedstrijd die Juliana in september uitschreef onder de kinderen van de groepen 6, 7 en 8. Het doel: een veiligere en schonere omgeving rondom Juliana. Het resultaat: drie prachtige verkeersborden. Deze zijn onlangs feestelijk onthuld.

Parkeren in vakken, op het Raadhuisplein en… hondenpoep
Alle deelnemers aan de tekenwedstijd hebben flink nagedacht over het veiliger en schoner maken van hun speelleeromgeving. Vervolgens zijn ze de verkeersonveiligheid met viltstiften creatief te lijf gegaan. Met name het parkeren rondom het kindcentrum levert weleens gevaarlijke situaties op. Daarom zijn er nu borden zodat de automobilisten weten dat ze in de vakken moeten parkeren nabij Juliana. En als er geen plekje is, dat zij door kunnen rijden naar het Raadhuisplein. Zo wordt het voor alle kinderen die naar het kindcentrum komen veiliger. Ook de hondenpoep op het veldje tussen Juliana en het gemeentehuis zorgt vaak voor ergernis. Het is niet fris als je die per ongeluk onder je schoenen het kindcentrum inloopt. Hiervoor is een schitterend bord ontworpen dat hondenbezitters eraan herinnert dat ze de hondenpoep op moeten ruimen en in de prullenbakken moeten doen.

Alle kinderen van het kindcentrum deden mee aan de feestelijke onthulling van de borden. Zo hadden de groepen 1 en 2 speciaal voor deze gelegenheid slingers gemaakt. Veilig en schoon aankomen is voortaan elke dag weer een feest op christelijk kindcentrum Juliana!

Op de foto’s: het bord “let op, niet de fietssuggestiestrook blokkeren” en de feestelijke opening met alle leerlingen van KC Juliana.Deel dit bericht met je vrienden!