zondag 28 november 2021

Alles over Zwijndrecht

November is KunZtmaand: 'Geniet deze weken van Zwijndrechts werk'

8 november 2017

ZWIJNDRECHT - Historische schetsen, prachtige beelden én de weidsheid van landschappen. U ontdekt het allemaal aankomend weekend in de expositieruimte van het gemeentehuis. Van woensdag 8 t/m zondag 12 november stellen drie Zwijndrechtse kunstenaars hier hun werk tentoon. Kunstenaars Hans Brouwer, Leen van Rijswijk en Jansje van de Rest trappen af tijdens de 1e fltstentoonstelling van deze maand. (Hieronder een schitterende tekening van Hans Brouwer.)Pak uw kans en kom langs
De tentoonstelling is te bewonderen op woensdag, donderdag, vrijdag en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. U vindt de ingang van de expositieruimte aan de Bruïnelaan. De deur staat open, u bent van harte welkom. Maak kennis met Hans Brouwer, Jansje van de Rest en Leen van Rijswijk en laat u door hen inspireren of ga zelf aan de slag.

Hans Brouwer
Vrije kunst en de toegepaste kunst. Deze twee werkvormen laat Hans Brouwer zien. Vanaf zijn derde jaar is Hans Brouwer gaan tekenen. Pen en waterverf hebben zijn voorkeur. Zijn specialisme is onder andere historisch schetsen, bordtekenen en didactisch tekenen. Ook heeft hij ervaring met toneeldecors, musicaldecors en kerstkaarten. Waarneming is de basis om te leren kijken. Kijken is de bron van beelden en kunstwerken. Hans Brouwer nodigt u van harte uit bij de tentoonstelling én geeft zondag 12 november om 15.00 uur een rondleiding met uitleg over de verscheidenheid van technieken.

Leen van Rijswijk
Boetseren is een prachtige hobby waar Leen van Rijkswijk veel tijd en energie in steekt. Deze hobby ontstond nadat hij in 2010 met pensioen ging. Klei was al vlug zijn favoriete materiaal. Vooral de mens, in al zijn vormen, heeft zijn interesse en biedt ook de grootste uitdaging. Om daar meer kennis en ervaring in op te doen heeft hij les gehad van kunstenaars Veri van Dormolen en Vera Harmsen. Met een aantal prachtige beelden als resultaat. Kom langs en bewonder de mooie beelden. Op donderdag 9 november is Leen van Rijswijk ook écht aan het werk in de expositieruimte. (De foto hierboven en de kopfoto tonen werk van Leen van Rijswijk)Jansje van de Rest
Jansje van Rest woont in Zwijndrecht en maakt prachtige schilderijen. In haar werk laat ze graag de ruimte en de weidsheid van het landschap zien. Dit kan in Groningen zijn maar ook in de Dordtse Biesbosch of aan zee. Dit heeft te maken met de enorme verstedelijking die in snel tempo onze mooie landschappen doet verdwijnen. Woensdag 8 november was zij live aan het werk in de expositieruimte.(De onderste twee schilderijen op deze pagina zijn van Jansje van de Rest)

Bron foto's: Gemeente Zwijndrecht.

Lees meer over:

expositie gemeentehuis
Deel dit bericht met je vrienden!