donderdag 3 december 2020

Alles over Zwijndrecht

Groen doen we Samen

18 oktober 2017 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 7 oktober werd de zesde Duurzaamheidsmarkt georganiseerd door de Stichting Natuur & Landschap in winkelcentrum Walburg. Bij de stand van de gemeente werden bomen uitgedeeld onder het motto: “Groen doen we samen”.

Met elkaar werken we hard aan het groen in de openbare ruimte. Een groene omgeving is mooi en belangrijk voor het milieu en de gezondheid. In de tuinen zien we alleen steeds meer steen. Op de duurzaamheidsmarkt enthousiasmeerden wethouder Jacqueline van Dongen (Groen) en medewerkers van de gemeente inwoners voor meer groen in de tuin. Ze deelden daarom verschillende boompjes, hortensia’s, vlinderstruiken of bloembollen gratis uit.

Collega’s van de buitendienst gaven hierbij vakkundig advies. De actie werd enthousiast ontvangen: “Normaal moet ik betalen voor een boom en krijg ik niet zulk goed advies!”. Het ‘geef groen’ heeft inmiddels een mooie plek gekregen bij de ontvangers.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!