Groote Lindt kopje onder op Bakestein tegen de Zwerver uit Kinderdijk

10 oktober 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT / ALBLASSERDAM - Onder stormachtig kletsnatte omstandigheden wist Groote Lindt geen 2e thuisoverwinning te behalen.

Nadat de pupil van de week wist te scoren startte beide teams afwachtend. Enkele kleine speldenprikken voor beide doelen waren het gevolg. In de 14e minuut wist De Zwerver echt door te zetten en de bal strak voor te geven. Geheel vrijstaand wist de aanvaller van De Zwerver de bal tegen de touwen te koppen met 0-1 als gevolg. Groote Lindt was echter niet onder de indruk van de achterstand en speelde na het doelpunt een prima fase met een aantal pogingen op het doel van De Zwerver. Echter de meest gevaarlijke aanvallen waren voor De Zwerver.

Na de rust kwam De Zwerver beter uit de kleedkamer en wist de wedstrijd verder te controleren zonder zelf echt gevaarlijk te worden. Groote Lindt was dichtbij de aansluittreffer echter de Kinderdijkse keeper wist van dichtbij redding te brengen. Een uitstekende aanval in de 68e minuut was door Groote Lindt alleen met een overtreding te stoppen waarna de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip wees. Tot vreugde van Groote Lindt werd de penalty niet benut en bleef de stand 0-1. Het veld was inmiddels door de vele regen veranderd in een soppig zwaar veld. Groote Lindt perste er nog een aantal aanvallen uit en drong aan op de goal van De Zwerver wat zich beperkte tot het verdedigen van de 0-1 stand.

In de 85e minuut was er een blessurebehandeling voor de scheidsrechter die de wedstrijd niet kon volmaken. Na een korte onderbreking werd de wedstrijd vervolgd met een, als toeschouwer aanwezige, vervangende scheidsrechter. In de resterende minuten van de wedstrijd wist De Zwerver de drie punten binnen te slepen.

Voor Groote Lindt rest niets anders dan vooruit te kijken naar volgende week zaterdag waarin de v.v. Vuren wordt bezocht.