dinsdag 20 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Inrichting Speelpolder Heerjansdam mogelijk gemaakt

8 september 2017

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Kort voor de zomervakantie hebben de gemeente Zwijndrecht, provincie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer en het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde een overeenkomst getekend. Deze overeenkomst maakt de inrichting van de speelpolder in Heerjansdam mogelijk.

De speelpolder is ontworpen door het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde in samenwerking met de kinderen van de basisscholen de Rank en de Julianaschool in het RAJUBIBOS in Heerjansdam. In de speelpolder komen een trekpont, heuveltjes, water met stapstenen en een ligweide met doeltjes voor voetbal. Ook komen er picknicksetjes en wandelpaden.

Prachtige aanvulling
Wethouder Jacqueline van Dongen (Natuur en Recreatie): "We hebben op Hooge Nesse al een speelbos waar kinderen naar hartenlust kunnen klauteren, bouwen en spelen in de natuur. De speelpolder die samen met de kinderen is ontworpen, is daar een prachtige aanvulling op."

Feestelijke opening
Momenteel zijn de voorbereidingen voor een omgevingsvergunning in volle gang. De verwachting is dat de speelpolder voor de meivakantie 2018 feestelijk geopend kan worden.

Deel dit bericht met je vrienden!