vrijdag 16 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Viering nieuwbouw 37 eengezinswoningen aan de Nic. Maesstraat

5 september 2017 (door Ton Vermeulen)

ZWIJNDRECHT - Op donderdag 7 september om 11.00 uur verricht Wethouder Aaike Kamsteeg (Projecten) de officiële handeling voor de nieuwbouw van 37 eengezinswoningen aan de Nic. Maesstraat. Het nieuwbouwproject ligt aan de Koninginneweg, Hobbemastraat en Nic. Maesstraat.

Aannemingsbedrijf De Langen & van den Berg gaat de opdracht uitvoeren en Van Duivenbode architecten uit Rotterdam heeft het ontworpen. Bij het door De Langen & van den Berg ingediende bouwplan is behalve naar de prijs ook naar kwaliteitsaspecten gekeken.

Voor de bouw van de woningen moesten 92 portiekwoningen worden gesloopt. Woonkracht 10 wil de Koninginneweg een nieuw aanzicht geven door de oude portiekwoningen te vervangen door de nieuwe eengezinswoningen.

In totaal worden er 37 nieuwe woningen gebouwd, bestaande uit drie verschillende types. Daarvan zijn er circa 10 bestemd voor de vrije sector. De overige woningen zijn bestempeld als sociale huurwoningen. De bouw begint aan de Nicolaas Maesstraat, direct tegenover de onlangs opgeleverde woningen aan de Koninginneweg.

Zie ook:

Lees meer over:

nieuwbouw maesstraat
Deel dit bericht met je vrienden!