donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Ouderportaal voor jeugdgezondheidszorg Rivas en Careyn vanaf 1 september te gebruiken

31 augustus 2017 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Ouders en opvoeders kunnen vanaf 1 september inloggen op het ouderportaal van de jeugdgezondheidszorg van Rivas en Careyn. Zij hebben hiermee toegang tot het dossier van hun kind tot 12 jaar.

Het ouderportaal heeft verschillende mogelijkheden. ‘Ouders en opvoeders kunnen hier bijvoorbeeld de groei van hun kind volgen, maar zij kunnen ook hun afspraken en de inhoud daarvan inzien’, zegt Douwe Brik, manager jeugdgezondheidszorg Rivas Careyn. ‘Dit kan op een veilige manier met de DigiD-code en controle via SMS.’

Digitale vragenlijst
Vragenlijsten, die ouders en opvoeders invullen ter voorbereiding op de afspraken met de jeugdverpleegkundige en -arts, worden met de komst van het ouderportaal hier ingevuld. ‘Voorheen kregen leerlingen van groep 2 en groep 7 de vragenlijst op papier mee, maar vanaf 1 september vragen we ouders en opvoeders deze vragen in het ouderportaal in te vullen’, zegt Brik. ‘Met de antwoorden krijgt de jeugdverpleegkundige en jeugdarts informatie over de gezondheid en ontwikkeling van het kind als voorbereiding op een eventuele afspraak.’

Afspraken
Ouders en opvoeders vinden in het ouderportaal ook een overzicht van hun afspraken met de jeugdverpleegkundige en jeugdarts. ‘Zij kunnen een reminder instellen voor hun volgende afspraak’, zegt Brik. ‘In het ouderportaal kunnen zij vervolgens de inhoud van de afspraak bekijken. En ouders en opvoeders hebben de mogelijkheid hierin aan te geven wat zij tijdens de volgende afspraak willen bespreken.’ Voor kinderen van 6 maanden tot 4 jaar kunnen afspraken worden verzet.

Meer informatie
Inloggen in het ouderportaal kan gemakkelijk thuis en op een smartphone via een beveiligde website. Om de veiligheid te waarborgen wordt voor het inloggen gebruik gemaakt van de DigiD-code met SMS-verificatie. Dit is een landelijk werkend systeem van de overheid waar zeer strenge veiligheidseisen aan gesteld zijn.

Lees meer over:

jeugd
Deel dit bericht met je vrienden!