zondag 5 december 2021

Alles over Zwijndrecht

Celebration viert familiedag met hulpdiensten

3 juli 2017

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag heeft muziekvereniging Celebration met haar leden en hun familie de jaarlijkse familiedag gehouden. Op het terrein van Scouting Panoord werd deze dag georganiseerd die in het teken stond van de hulpverlening.

Er werden allerlei spelletjes gedaan die met de hulpverlening te maken hadden. Rond 11.00 uur ging “onverwachts” het brandalarm af en door het gehele gebouw klonk de “slow whoop”. Binnen nog geen 2 minuten kwam de politie én de brandweer met loeiende sirenes aanrijden.

Gelukkig was “vals” alarm en hoorde dit bij deze dag.

Zowel de politie en de brandweer hebben uitgebreid aandacht besteed aan de hulpverlening. De kinderen mochten met de brandslang spuiten. Kregen van de politie de nodige uitleg wat er allemaal in de auto zit. Mochten zelfs een kogelvrijvest aantrekken. Diverse kinderen gingen met de politie of brandweer op de foto.

De brandweer gaf ook een demonstratie hoe een brandweerslang moet worden opgerold. Dit werd met een spel door de leden herhaald. Ook mocht men in de politie auto en/of de brandweerwagen plaatsnemen. Af en toe werd zelfs ook de sirene even aangezet. De kinderen vonden het allemaal prachtig en hadden een geweldige dag.

Na een uur verliet de politie door een erehaag van de leden het terrein. De brandweer bleef nog even en deed nog aan diverse spelletjes mee. Net voor dat de brandweer weg ging hadden zij voor één lid nog een verrassing.

Deze werd door twee brandweer mannen beetgepakt en zij kreeg van de derde brandweerman een complete douche over haar heen. Grote hilariteit bij alle aanwezigen. Het werd sportief opgepakt en de brandweerman kreeg een ware knuffel van de geheel doorweekte dame.

Daarna werd de brandweer door alle leden uitgezwaaid en ging men verder met de andere spelletjes. Deze geslaagde dag werd afgesloten met een gezellige BBQ.

Deel dit bericht met je vrienden!