Handbalheren sv Conventus stunten met zege op kampioen

12 juni 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus hebben afgelopen zondag gestunt door de al gekroonde kampioen De Meeuwen te verslaan. Het team speelde vooral een sterke tweede helft, waarin het uiteindelijk met één punt verschil wist te winnen.

Na twee weken eerder de uitwedstrijd tegen De Meeuwen maar met drie punten verschil te hebben verloren, hoopten de heren van Conventus zondag tijdens de thuiswedstrijd op meer. Het team bleek in de openingsfase erg gewaagd aan de tegenstander, met een gelijk opgaande stand als gevolg. Waar de verdediging van de tegenstander erg sterk was, bleek dit bij Conventus nog niet het geval, met als gevolg dat de Meeuwen een voorsprong van enkele punten kond nemen. Maar de Zwijndrechtse verdediging werd steeds beter, terwijl vooral Patrick de Ruijter veel wist te scoren. Zo kon de stand weer worden gelijkgetrokken. Voor rust wist de tegenstander echter toch weer twee punten voorsprong nemen.

In de tweede helft begon Conventus steeds meer in de wedstrijd te groeien. Aanvankelijk resulteerde dit niet in de afnemende achterstand, maar in het laatste kwart kwamen de Zwijndrechtse heren sterk terug. Op verschillende plaatsen werden er gaten in de verdediging van de tegenstander gevonden, terwijl keeper Jordy Vreugdenhil vrijwel elke bal tegen wist te houden. Zo werd de achterstand zelfs omgezet in een voorsprong, welke het team tot het eindsignaal vast wist te houden. Op dat moment stond er een 21 – 20 stand op het scorebord, waarmee een verrassende overwinning in de knip was.