Monday 20 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Feestelijke uitreiking Groene Lintjes op 11 juni in Wijkcentrum Kubiek

7 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - GroenLinks Drechtsteden wil dromers, denkers en doeners voor duurzame Drechtsteden graag in het zonnetje zetten! Daarom reikt GroenLinks ook dit jaar weer de Groene Lintjes uit.

Nadat op 13 mei de nominaties bekend waren gemaakt, is er de afgelopen weken flink campagne gevoerd en gestemd. De stembus is gesloten, de winnaars zijn bekend.

Wie het zijn, wordt op zondag 11 juni a.s. om 15:30 uur (inloop 15:00 uur) bekend gemaakt in wijkcentrum Kubiek te Zwijndrecht. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig te zijn.

Fractievoorzitters Kitty Kruger (Dordrecht) en René van Engelen (Papendrecht) zullen de lintjes uitreiken. Hierna zullen de winnaars en overige aanwezigen worden toegesproken door Bas Eickhout, Europarlementariër voor GroenLinks. Eickhout zal daarbij onder andere ingaan op een zorg die alle dromers, denkers en doeners voor een Duurzame Drechtsteden delen: de GenX lozingen van chemiebedrijf Chemours.

Tot en met 5 juni, Wereld Milieu Dag, kon door het publiek gestemd worden op maar liefst 22 genomineerden. Deze genomineerden, gegroepeerd in de categorieën duurzame doorzetters (5), duurzame initiatieven (10) en organisaties op het gebied van duurzame voeding (7), hebben met elkaar gemeen dat ze zich onvermoeibaar in zetten voor duurzaamheid. Niet alleen voor natuur en milieu, maar ook voor een eerlijke, sociale, betrokken, ontspannen en gezonde samenleving. De winnaars krijgen zondag een groen lintje, maar ook de anderen verdienen een pluim en zullen dus in het zonnetje gezet worden.


Het is niet toevallig dat onder de genomineerden er meerdere een link hebben met de GenX lozingen van chemiebedrijf Chemours. Allemaal gaan we immers voor duurzame Drechtsteden – en die zijn gifvrij, met veilig drinkwater. GroenLinks deelt de zorg over de lozingen en zal haar standpunt en toekomstvisie delen. Na ruimte voor vragen is er vervolgens gelegenheid om onder genot van een hapje en drankje na te praten.

Lees meer over:

GroenLinks kubiek groene lintjes
Deel dit bericht met je vrienden!