donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Estee Kraaijeveld Internationaal

1 mei 2017 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - O&O-turnster Estée Kraaijveld heeft met nog zes andere turnsters namens Nederland deelgenomen aan de in Toronto (Canada) gehouden Salutcup, een groot internationaal ritmisch gymnastiek toernooi.

Estée  had met haar medeturnsters Femke de Visser (DVO-Dordrecht), Denise Verheij, Esmeralda de Rie, Lente Verloop (alle drie OKK-Dordrecht), Annemees Hooijmeijer (GV. Barendrecht) en Minous Bouwman (RKSV Wilskracht – Alphen aan de Rijn) een wisselend optreden.

Met de hoepelcompositie kwamen de turnsters tot een fraaie uitvoering. Deze werd beloond met 12,250 punten. De tweede oefening met 3 ballen en twee touwen ging helaas niet zoals gewenst.  Door onderlinge foutjes werden niet alle wissels gevangen. De jury beoordeelde het optreden met 10,100 punten.

Na de deelname aan het Jeugd-EK van twee jaar geleden wilde de landelijke technische commissie ritmische gymnastiek van de KNGU de opgedane ervaring niet verloren laten gaan. Helaas kon de LTC-RG haar stimulans niet financieel ondersteunen. Voor dit traject konden geen gelden worden vrijgemaakt. De ploeg is volledig selfsupporting en wordt getraind Marcela en Anja Alegre.

Deel dit bericht met je vrienden!