woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Plantsoen op kade Zomerlust

18 april 2017 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De kademuur bij kade Zomerlust is in slechte staat. Het zand onder de bestrating spoelt onder de kademuur door de rivier in. Daardoor vallen er gaten in de bestrating. Dranghekken moeten momenteel voorkomen dat er ongelukken gebeuren. De bestrating op dit deel van de kade wordt deze week weggehaald en vervangen door plantsoen.

Sinds januari staan er dranghekken op kade Zomerlust. Ze zijn geplaatst omdat er zoveel gaten in de bestrating vallen dat de gemeente er de veiligheid niet meer kan garanderen.

Wethouder openbare ruimte Robert Kreukniet: "De lelijke dranghekken die moeten voorkomen dat er wordt gewandeld op dit deel van kade Zomerlust, vervangen we deze week door fraai plantsoen. In het plantsoen laten we bloemrijk gras zaaien en een aantal heesters planten. Om de groenstrook komt een laag hekwerk."

De parkeerplaatsen blijven overigens gewoon in gebruik. Het streven is om de kademuur aan kade Zomerlust én aan het Maasplein in 2019 te vervangen.

Deel dit bericht met je vrienden!