vrijdag 15 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Ondernemersevent verstevigt relatie tussen gemeente en lokale bedrijven

27 maart 2017 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Wat heeft de samenwerking tussen ondernemers en de gemeente opgeleverd en hoe gaan we verder? Dat was de ‘hamvraag’ en meteen ook het centrale thema van het ondernemersevent in het gemeentehuis op dinsdag 21 maart.

Ruim 130 bezoekers gaven gehoor aan de uitnodiging van het Kernteam Economisch Programma en de gemeente om tijdens de bijeenkomst met elkaar in gesprek te gaan. “We brengen verschillende partijen bij elkaar om te praten over het economische klimaat in Zwijndrecht. Ondernemers en lokale politiek; hoe kijken zij tegen elkaar aan en wat kunnen zij voor elkaar betekenen?”, vertelt Gerard Keuzenkamp, accountmanager bedrijven.

“Het contact tussen ondernemers en raadsleden is al goed, maar deze bijeenkomst biedt kansen om de samenwerking te versterken. Door kennis en informatie te delen, weten we wat er leeft bij ondernemers. We brengen de initiatieven en knelpunten in kaart en kijken wat we er samen aan kunnen doen om de economie in Zwijndrecht te verbeteren.”

Tijdens een aantal workshops kwamen actuele thema’s aan bod. Energieneutraal ondernemen, bereikbaarheid en mobiliteit, de toekomstbestendigheid van de binnenvaart, mogelijkheden voor zzp’ers en de activiteiten van het Ondernemersfonds Zwijndrecht. Allerlei middelen, van presentaties, online enquêtes tot een interactieve quiz, werden ingezet om informatie te verstrekken én te verkrijgen van de deelnemers. Naast inspiratie leverde dit veel ideeën maar soms ook pittige discussies op, onder andere over vergunningen, aanbestedingen en kosten.

“Het is mooi dat er ook ruimte is voor een kritische noot”, merkte een van de aanwezige ondernemers op. “De gesprekken zijn vooral opbouwend en gericht op vooruitgang. De sfeer is positief, al vraag ik me wel af of al die goede ideeën omgezet gaan worden in concrete acties.”

Volgens Robert Kreukniet, wethouder Economie, wordt er zeker gekeken welke actiepunten in de praktijk bruikbaar zijn. Keuzenkamp: “In april komt het Kernteam bij elkaar, we willen nu snel doorpakken. Vanavond hebben we waardevolle informatie opgehaald waar we mee aan de slag kunnen. Deze bijeenkomst was een succes, beslist niet eenmalig maar de start van iets nieuws.”

Fotograaf: Sylvia Kuiper.

Lees meer over:

wethouder event energie bedrijven
Deel dit bericht met je vrienden!