donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Zwijndrechts raadslid laat zich opsluiten voor goed doel

27 maart 2017 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Tijdens de kick-off van sponsoractie Free a Girl - Editie Drechtsteden afgelopen zondag, maakte initiatiefnemer Elvira van Bochove bekend dat Zwijndrechts raadslid Sabine Schipper zich 12 uur lang op laat sluiten in een hokje van 1 bij 2 meter. Op deze manier wil de organisatie van actie Free a Girl - Editie Drechtsteden bewustwording creëren voor kinderprostitutie in Azië en geld op halen voor noodhulporganisatie Free a Girl zodat meer meisjes uit bordelen kunnen worden bevrijd

Elvira van Bochove legde tijdens de kick-off uit waarom zij besloten heeft de actie voor Free a Girl in de Drechtsteden te organiseren: "Jaarlijks raken duizenden meisjes in Azië vermist. Ze worden ontvoerd of meegelokt door mensenhandelaren waarna ze verkocht worden aan bordelen. In de bordelen worden ze opgesloten in hokken van 1 bij 2 meter en worden ze dagelijks misbruikt door tientallen mannen. Soms zijn de meisjes pas 5 jaar oud. Dit moet stoppen. Free a Girl luidt de noodklok en wij als inwoners van de Drechtsteden ook!"

Zelf creëert Elvira van Bochove bewustwording en zamelt ze geld in door met haar dansgroep Deosil Scylla een Krachtdans voor vrouwen en meisjes uit te voeren en door dansworkshops aan te bieden. De volledige opbrengst hiervan gaat naar Free a Girl. Daarnaast heeft ze Zwijndrechts raadslid Sabine Schipper gevraagd om op een bijzondere manier deel te nemen aan de actie. Namelijk door zich op zondag 21 mei aanstaande 12 uur lang op te laten sluiten in een hokje van 1 bij 2 meter, de afmeting van de hokjes in de bordelen.

"Of ik erover na heb moeten denken om mij op te laten sluiten? Geen moment. Ik zit maar 12 uur in het hokje. De meisjes in de bordelen zitten er vaak de rest van hun leven in, en ook nog onder verschrikkelijke omstandigheden. Ik prijs mijzelf gelukkig dat ik in Nederland ben geboren, helemaal als vrouw zijnde. Als ik op deze manier mee kan helpen zoveel mogelijk geld op te halen voor Free a Girl - Editie Drechtsteden zodat meer meisjes uit bordelen kunnen worden bevrijd en weer een toekomst krijgen, dan doe ik dat met liefde. Dit soort praktijken kunnen we niet toestaan, ook niet als het aan de andere kant van de wereld is.", aldus Sabine Schipper. Wilt u de actie sponsoren, aan de dansworkshops deelnemen of de actie op een andere manier ondersteunen? Kijk dan op www.freeagirl.nl/editie-drechtsteden

Free a Girl is een organisatie die investeert in de bevrijding van meisjes uit bordelen in onder andere India, Nepal en Bangladesh. Daarnaast zorgt de organisatie voor medische en psychische hulp, onderwijs en voor de re-integratie van de meisjes in de maatschappij. Tot slot maakt Free a Girl zich hard voor de veroordeling van bordeelhouders en pooiers en geeft voorlichting in plattelands gemeenten o.a. over het gevaar van mensenhandelaren zodat een blijvend verschil wordt gemaakt.

Lees meer over:

raadslid dansgroep sponsoractie
Deel dit bericht met je vrienden!