zondag 18 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Plantsoen bij Brugweg krijgt insectenhotel

23 maart 2017 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Het braakliggende terrein aan de voet van de Brugweg is opgeknapt. Het is nu een wandelgebied met veel bomen en stuiken. Er zijn zestien bomen en zestig struiken geplant. De omgeving wordt groener, natuurlijker en de biodiversiteit is verrijkt. Donderdag 23 maart, opende wethouder Groen Jacqueline van Dongen er een insectenhotel.

Wethouder Groen Jacqueline van Dongen: "Het opgeknapte terrein aan de voet van de Brugweg is een verrijking voor deze omgeving. Voor kinderen is het insectenhotel ook erg interessant: ze kunnen gefascineerd kijken naar het bouwwerkje en al die grappige beestjes die de gaatjes in- en uitkruipen."

De zestien bomen zijn al van behoorlijk formaat, ongeveer zes meter hoog met een stamomtrek van 25 centimeter. Er staan nu zeven Zwarte Elsen, twee Essen, een Moeraseik, een Zilverlinde en vijf Zomereiken, tien Kardinaalsmutsen, zeven Ligusters, twee Wilgen, negen Gele Kornoeljes, twee Hazelaars, elf Meidoorns en negentien Gelderse Rozen.

Een insectenhotel biedt onderdak aan gewenste insectengasten. Het helpt bijen, hommels en vlinders bij het bestuiven van bloemen en bloesems. Andere insectengasten gaan ongedierte te lijf. Lieveheersbeestjes, zweefvliegen en gaasvliegen eten bijvoorbeeld bladluizen.

Met de bomen die nu zijn geplant, zijn de eerder gekapte bomen in de Schildersbuurt gecompenseerd. Voor elke gekapte boom plant de gemeente een boom terug. Als dat niet kan op dezelfde plek wordt een boom elders in de gemeente terug geplant.

Lees meer over:

insecten brugweg schildersbuurt
Deel dit bericht met je vrienden!