woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Kindcentrum Het Accoord verder als Het Akkoord

16 maart 2017 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT -  In het bijzijn van de kinderen, hun ouders, pedagogisch medewerkers, leerkrachten en andere betrokkenen heeft wethouder Jolanda de Witte vandaag met Shanice Pieternella (groep 8) en Lars van Eijk van de peuterspeelgroep de gewijzigde naam en het nieuwe logo van kindcentrum Het Akkoord aan de Hoendersekade in Zwijndrecht onthuld. Samen met de kinderen opende de wethouder een PIT-gordijn waarachter een gevelbord met het nieuwe logo stond. 

De twee c’s in Het Accoord zijn vervangen door twee k’s. “Dat is niet alleen omdat dit tegenwoordig de juiste spelling is, maar ook omdat de samenstelling ko – kinderopvang en onderwijs – ons kindcentrum bijzonder maakt. Als Akkoord bieden we opvang en onderwijs aan kinderen van 2 tot 13 jaar. In het logo zijn daarom de twee o’s met elkaar verbonden. Die verbondenheid en betrokkenheid hebben we met onze kinderen en ouders. Samen gaan we voor een mooi akkoord oftewel voor goed op elkaar afgestemde klanken. Zo kunnen we bouwen aan de toekomstdromen van de kinderen,” aldus Alice van der Hoek, directeur onderwijs van kindcentrum Het Akkoord.

Kindcentrum Het Akkoord is een van de 19 kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs. Naast christelijk basisonderwijs is er een christelijke peuterspeelgroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar en christelijke buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Bestuurder Monique Fluitsma van PIT kinderopvang & onderwijs benadrukte in haar toespraak dat Het Akkoord een écht kindcentrum is omdat alle medewerkers – zowel de pedagogisch medewerkers als de leerkrachten – bij dezelfde organisatie werken. “Ze zijn allemaal PIT’ers en werken als één team, vanuit dezelfde missie en visie met een pedagogische en educatieve aanpak.” Verder gaf ze aan dat PIT blijft bouwen aan de toekomst van de kinderen in de regio. “De gewijzigde naam en het nieuwe logo van Het Akkoord zijn daar mooie voorbeelden van, maar ook de nieuwe website die sinds vandaag ‘live’ is en de digitale informatieschermen in het gebouw.”

Alice van der Hoek benadrukte tot slot dat Het Akkoord verder gaat zoals de ouders en kinderen dat gewend zijn van het kindcentrum. “Alleen doen we dat vanaf vandaag met een wat frissere en eigentijdse uitstraling en dat ziet u niet alleen terug in onze naam en ons nieuwe logo, maar ook is het uiterlijk van het gebouw wat vrolijker gemaakt.” Na afloop van het officiële gedeelte kreeg de wethouder een rondleiding van een van de leerlingen door het kindcentrum. De kinderen kregen ter ere van deze feestelijke dag allemaal een pen met de gewijzigde naam en het nieuwe logo.

Op de foto: Samen met de kinderen onthult wethouder Jolande de Witte de gewijzigde naam en het nieuwe logo van christelijk kindcentrum Het Akkoord in Zwijndrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!