woensdag 27 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Podiumplaatsen voor O&O

13 maart 2017 (door Ton Vermeulen)

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse Gynmnastiekvereniging O & O is op een drietal wedstrijdfronten bijzonder succesvol geweest.

De jongens-herenselectie had zijn wedstrijdtoneel in Volendam. Bij de achtste finale van de 3de divisie en de eerste kwalificatiewedstrijd van de 2de,  1ste en talentendivisie wisten de O & O-turners beslag te leggen op drie gouden en twee bronzen medailles.
Het goud kwam in handen van Bram van Gemert (jeugd - 2de divisie). Hij turnde zich naar de hoogste trede met 68,05 punten.
Paul de Jongh kwam tot het zelfde resultaat bij de junioren-1 van de 3de  divisie. Hij kwam tot een score van 66,65 punten. Gijs Zijderveld miste in deze categorie met 65,80 punten net het ereschavot en werd vierde.
Thijs Oosterling pakte met een fraaie score van 74,45 punten de hoogste eer bij de senioren van de 1ste  divisie.

Bij de instappers van de 3de divisie liet Christopher Brumond zich het brons omhangen. Zijn puntentotaal bedroeg 99,20 punten. Olivier Kijkuit werd vijfde en Siem van Vliet zesde.
In de talentendivisie was met 103,20 punten het brons van de pupillen voor Gijs Franken. Met 98,15 punten werd Mitchel de Haas in deze categorie vijfde. Bij de instappers van de talentendivisie eindigde Kenji Paizs met 103,00 punten op een zesde plaats.

De meisjesselectie  kwam in actie bij de in Hellvoetsluis gehouden districtskampioenschappen van Zuid-Holland-Zuid. Bij de instappers-D1 trok Marit van Efferen met 53,416 punten aan het langste eind. Bij de pupillen legde Imara Kornelisse met 53,917 punten beslag op het zilver, gevolgd door Amber Wehrmann die met 51,175 punten het brons verdiende. Allen drongen door tot de eindstrijd van geheel Zuid-Holland, evenals Elise Biemond, Raiza de Camps (beiden jeugd-1-D1) en Suzanne Tol (junior-4de divisie)

Tot slot de meisjes/dames van de RG-selectie. Zij verwerkten in Utrecht hun eerste plaatsing-wedstrijd RG-B-niveau. Bij de senioren overtuigde Noa Reijmers. Met een ruime voorsprong pakte zij met 19,500 punten het goud. Cheryl van de Perk noteerde met 16,950 punten een vijfde plaats. In de juniorklasse kwam Tesse de Vroomen slechts 0,2 punten tekort voor het goud. Zij werd met 18,150 punten tweede. Mea Dijkstra miste met 17,200 punten het eremetaal en werd vierde.

Deel dit bericht met je vrienden!