dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Weer drie kampioenen bij korfbalvereniging Albatros

13 maart 2017 (door Ton Vermeulen)

ZWIJNDRECHT - Albatros heeft zaterdag het totaal aantal zaalkampioenen op zeven gebracht. Na senioren 10, G1, D1 en F4 werden zaterdag senioren 7, B4 en C1 gehuldigd.

Het B4-team van coach Robert de Vries en trainer Martijn Smeulers maakte er nog een spektakel van in de uitwedstrijd bij Sporting Delta. De Dordtse thuisploeg nam een 4-0 voorsprong en leidde bij rust met 5-1, maar toen vond de aanstaande kampioen het welletjes. Via de gelijkmaker van Kim en de winnende van Esmay werd de winst met 6-7 uit het vuur gesleept en waren de verdiende bloemen en taart voor Amber, Daan, Esmay, Kim, Merit, Pepijn, Sienna, Sofie en Sterre.

C1 wist al enige weken dat het doelsaldo bepalend zou worden in de strijd om het kampioenschap in de reserve 2e klasse. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Tjoba C1 was bekend dat KOAG C2 met 15 doelpunten verschil gewonnen had. De opdracht voor het team van Margreet de Bondt was duidelijk, maar bij de spelers niet bekend gemaakt. Toen de doelpuntenmachine in de tweede helft ging draaien kon het publiek 10 minuten voor het eind achterover leunen. Albatros won, mede dankzij acht treffers van aanvoerde Damian, met 24-4 en kon het feestje vieren. Een prima prestatie van Damian, Daphne, Lisette, Louise, Marèl, Putri, Rick, Thijmen, Thomas en invaller Jorien.

Kampioen C1, 2

’s Avonds tegen negenen was het pas de beurt aan senioren 7 dat in de snikhete Develsteinhal moest afrekenen met Nieuwerkerk 8. Het werd een simpele 19-5 overwinning voor de ploeg die al 221 keer scoorde in 11 wedstrijden. Met nog een wedstrijd te gaan is het 7e onbereikbaar geworden voor de concurrentie in de reserve 5e klasse C.

Kampioen S7

Albatros verwacht nog twee kampioenen te kunnen gaan huldigen, want D4 is officieel al kampioen en E3 speelt deze week nog twee keer en kan dan de titel pakken.

Senioren 3 verloor het titelduel in Eindhoven met 24-18. In het begin was er nog weinig verschil tussen beide teams, maar aan het eind van de eerste helft draaiden er bij Albatros veel ballen uit en vielen de schoten bij Rust Roest wel binnen. Bij rust was het verschil al ruim (13-8) en na rust kon Albatros haar eigen, vaak zo frisse en frivole, spel niet op de mat leggen en de wedstrijd niet meer keren. Jammer voor het team en de staf, maar ook voor Albatros dat volgend seizoen graag een team in de reserve 1e klasse zou zien.

Ondanks de 16-18 nederlaag van A1 tegen Vitesse A1 bleek ook concurrent DeetosSnel verloren te hebben waardoor de veilige 6e plaats voor de ploeg van Alex en Roeland een feit is en A1 ook komend zaalseizoen overgangsklasser is.

Albatros 1 won met 16-23 van het reeds gedegradeerde Rapid, maar eindigde door de winst van HKC als runner-up. Wel opmerkelijk dat Albatros de Hardinxveldse kampioen twee keer heeft verslagen, maar daar kopen we helaas niets voor.

De grootste overwinning van afgelopen weekend kwam op naam van kampioen senioren 10 dat Trekvogels 1 met 31-15 afdroogde. Ook was er winst voor senioren 8 en 9, B2, C3, D1, D3, D4, E1, E3, E6, E8, F3 en kampioen F4. Bij D1 tegen Sporting Delta prijkte een 3-3 ruststand op het scorebord, maar toen het verschil gemaakt was vielen de doelpunten steeds makkelijker. De wedstrijd werd met 14-7 afgesloten en nu kan de kampioen zich voorbereiden op het Nederlands Kampioenschap a.s. zaterdag in Wijk bij Duurstede.

Lees meer over:

kampioen albatros
Deel dit bericht met je vrienden!