vrijdag 15 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Ook in 2017 tegemoetkoming woonlasten voor alle Zwijndrechtse huishoudens

23 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Afgelopen dinsdag heeft de Tweede Kamer besloten dat gemeenten geen belasting meer mogen heffen op het gebruik van de openbare ruimte door de nutsbedrijven (Stedin, Oasen, Evides) voor kabels en leidingen. Gemeenten die in 2016 deze zogenoemde precariobelasting al oplegden, mogen dit nog 5 jaar doen.

De nutsbedrijven rekenen deze belasting door in de tarieven. De inwoners betalen hierdoor extra voor de energie- en waterlevering. De gemeente Zwijndrecht heft deze belasting vanaf 2016. Daarmee mogen we dus nog doorgaan tot en met 2021.

Tegemoetkoming van 22 euro
De gemeenteraad wil uit de opbrengst van de precariobelasting alle huishoudens in Zwijndrecht voor een bedrag van € 22,- tegemoetkomen in de woonlasten. Het gaat om alle huishoudens die op 1 januari 2017 in aanmerking kwamen voor de afvalstoffenheffing.

Tegemoetkoming niet in aanslag verwerkt
Helaas is het besluit van de Tweede Kamer pas genomen toen alle aanslagen voor de Zwijndrechtse huishoudens al gereedgemaakt en verstuurd waren. De tegemoetkoming kon daarom nog niet in de aanslag worden verwerkt. Op korte termijn zullen we in overleg met onze belastingdienst, nagaan op welke manier we dit op de meest eenvoudige manier alsnog kunnen regelen. Alle betrokken huishoudens krijgen hierover binnenkort schriftelijk bericht.

Lees meer over:

gemeente tegemoetkoming
Deel dit bericht met je vrienden!