Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Gemeente plant zeventig verschillende soorten bomen

9 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Het groot onderhoud van bomen in onze gemeente gaat deze week weer van start: kappen, snoeien, boomwortels die het trottoir opdrukken verwijderen en nieuwe bomen planten. Bijzonder is de grote diversiteit aan bomen, er worden maar liefst zeventig verschillende soorten geplant, van Acer (Esdoorn) freemanni 'Autumn Blaze' t/m Ulmus (Iep) 'New Horizon'.

Op 59 verschillende locaties worden dit plantseizoen in totaal 209 bomen geplant, 187 kleinere en 22 al wat grotere bomen. In totaal 78 bomen in slechte staat worden gekapt. Op 49 locaties worden opdrukkende wortels verwijderd en wegdek, fietspad of voetpad hersteld.

Wethouder 'openbaar groen' Jacqueline van Dongen: "Zwijndrecht is een groene gemeente en in een groene omgeving is het prettig wonen. Bomen zorgen bovendien voor zuurstof en dragen zo bij aan een gezonde leefomgeving."

Foto: Omdat wethouder 'openbaar groen' Jacqueline van Dongen verhinderd was, plantte wethouder Robert Kreukniet vandaag een wilde kastanje (casanea Fagaceae) in de Willem van Oranjelaan.

Deel dit bericht met je vrienden!