zaterdag 29 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Commissaris van de Koning Jaap Smit bezoekt onze gemeente

9 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Commissaris van de Koning Jaap Smit ging in de gemeente Zwijndrecht in gesprek met bedrijfsleven, bestuur en samenleving. Woensdagmiddag 8 februari, bracht Jaap Smit, Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland, een ambtsbezoek aan Zwijndrecht. Hij maakte onder andere kennis met bedrijven, bestuur én organisaties en instellingen uit de samenleving van de gemeente.

De commissaris werd om 14.00 uur officieel ontvangen door burgemeester Dominic Schrijer in het nieuwe, multifunctionele centrum Hart van Meerdervoort. Daar sprak de commissaris met het college van burgemeester en wethouders over onder meer de economie in Zwijndrecht, het sociaal domein en de woonkwaliteit waaronder duurzaamheid en energie.

Commissaris van de Koning Jaap Smit: "Samenwerking is het sleutelwoord in Zwijndrecht. Op sociaal terrein, in economische ontwikkeling, de kwaliteit van wonen en het energiedossier werkt de gemeente nauw samen met de andere Drechtsteden, Zuid-Holland Zuid en de provincie. Ik heb grote waardering daarvoor. Samen werken aan een maritieme topregio."

Na het college ontmoette de commissaris vertegenwoordigers vanuit de samenleving, namelijk de voorzitter van ondernemersvereniging OVZ, de directeur van Koninklijke BLN-Schuttevaer, de directeur van Stichting Jeugdteams Zuid-Holland Zuid, de predikant van de Lindtse kerk, de voorzitter van de Stichting Kledingbank Zwijndrecht, de directeur van woningbouwvereniging Trivire, de wijkagent van 'Noord', een buurtbewoonster en initiatiefneemster vanuit de wijk Kort Ambacht, een straatcoach en een inwoner uit Heerjansdam.

Burgemeester Dominic Schrijer: "Zwijndrecht heeft prachtige bedrijven, zowel grote industrie als midden- en kleinbedrijf. Daarnaast is Zwijndrecht de thuishaven voor veel binnenvaartschippers. Zwijndrecht is met recht trots op het gevestigde bedrijfsleven, maar ook op de organisaties en instellingen in onze samenleving."

Na een gesprek met de fractievoorzitters van de gemeenteraad over onder andere spoorveiligheid en luchtkwaliteit, werd het bezoek om 18.00 uur afgesloten.

Bron foto: Gemeente Zwijndrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!