Handbaldames sv Conventus komen één punt tekort

06 februari 2017

ZWIJNDRECHT - In een bijzonder spannende eindfase van de wedstrijd zijn de handbaldames van sv Conventus uiteindelijk  net één punt tekort gekomen. Spelende tegen Indus’67, de nummer twee in het kampioenschap, kwam het team sterk terug van een grote achterstand, maar verloor met één punt verschil.

De handbaldames van Conventus wisten dat het lastig zou worden om Indus te verslaan: het team had eerder de thuiswedstrijd met groot verschil verloren. Dit keer bleken beide partijen in de eerste helft erg aan elkaar gewaagd, met bij rust een nipte 13 – 12 achterstand. De tweede helft leek een spannende te worden, maar vanaf het beginsignaal van de laatste dertig minuten miste de Zwijndrechtse selectie de scherpte. Terwijl de tegenstander doorging met scoren, had Conventus telkens de pech om de paal aan de verkeerde kant te raken. Halverwege de tweede helft stond er dan ook een 19 – 12 achterstand op het scorebord.

Vanaf dit moment sloeg de wedstrijd plots om: Roda kwam niet meer door de sterkere Zwijndrechtse defensie, terwijl aanvallend veelvuldig gescoord zou worden. De zeven punten achterstand werden in minder dan tien minuten teruggebracht tot drie punten. In de slotminuten kwam Conventus zelfs terug tot één punt, waarna er met enkele seconden op de klok zelfs een kans op een gelijkspel volgde. Deze bal ging echter net mis, waardoor de sterke inhaalrace op één doelpunt achterstand in 21 – 20 eindigde.

Het eerste herenteam van Conventus speelde zondag in Rotterdam tegen Roda’71, dat drie plaatsen boven de Zwijndrechtse heren in het kampioenschap stond. Aanvankelijk bleken beide partijen aan elkaar gewaagd, maar halverwege de helft ontstond er binnen het Zwijndrechtse team frustratie. Dit ging ten koste van het spel, met een oplopende achterstand als gevolg. Desondanks slaagde het team er in de tweede helft in om verschillende combinaties succesvol af te ronden, waardoor het team ondanks een ruime 27 – 16 nederlaag wel goede ervaring op heeft kunnen doen voor de komende wedstrijden.