maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Grote opkomst eerste editie kunst-taxatie-dag Hotel Ara

3 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zondag 29 januari vond de eerste editie plaats van de taxatiemiddag georganiseerd door Valk Art in samenwerking met Kunsthandel Art Dumay – Foederer uit Nuenen. Van 11.00 uur tot 16.00 uur konden bezoekers bij Van der Valk Hotel ARA te Zwijndrecht diverse objecten laten beoordelen op waarde, originaliteit en herkomst.

In totaal gaven zo’n 150 bezoekers hier gehoor aan. Gasten genoten niet alleen van de uiteenlopende objecten met bijbehorende verhalen, maar ook van de rustgevende groene omgeving waarin Hotel ARA is gelegen.

Porselein en goud
De taxaties werden uitgevoerd door drie taxateurs van Kunsthandel Art Dumay – Foederer die al jaren zijn gespecialiseerd zijn in dergelijke taxatie evenementen op locatie. Gedurende de dag kregen zij een zeer divers aanbod onder ogen met een aantal leuke, interessante en ongewone objecten. Dit liep uiteen van een ivoren Art Deco sculptuur, die helaas plastic bleek te zijn, tot een fraai Kangxi Chinees porseleinen schotel. Opvallend was ook de hoeveelheid gouden zakhorloges die de revue passeerden. 

Schilderijen
Ook was de opkomst groot met ‘platte kunst’. Zo werd er een stilleven uit 1944 ontdekt van de kunstenaar Anthon van der Vet, een kunstwerk van Herman Gorter en een schilderij afkomstig uit een familie erfenis met daarop afgebeeld een dorpsgezicht met passerende boer met vee van John Constable. Naar deze laatste gaat Art Dumay verder onderzoek doen naar de authenticiteit. Mocht blijken dat deze origineel is dan praten we over vele tienduizenden euro’s.

Juwelen
Andere ontdekkingen waren onder andere een witgouden Art Deco armband met saffieren en diamanten, een paar 19e -eeuwse koloniale koperen stijgbeugels uit Zuid- Afrika, een zeldzaam
18e eeuws boek met reisverhalen en een collectie zilveren theepotten uit Nederland en Engeland uit de late 19e- eeuw.

Al met al passeerde meer kunst dan curiosa de revue en is het evenement dan ook zeker voor herhaling vatbaar.

Lees meer over:

kunst hotel ara taxatie
Deel dit bericht met je vrienden!