woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Voorleesavonden in De Vergulde Swaen

25 januari 2017 (door Josette Huisman)

ZWIJNDRECHT - Ook dit jaar zet de Historische Vereniging Zwijndrecht de traditie voort wat betreft het houden van voorleesavonden in de stijlkamer van De Vergulde Swaen. In de intieme sfeer van deze woonkamer anno het midden van de vorige eeuw zullen een aantal gastlezers hun verhalen weer ten gehore brengen.

Gewoontegetrouw worden deze avonden begonnen met koffie / thee of chocolademelk en koek en wordt er in de pauze een hapje met daarbij een oer-Hollands drankje geserveerd. Er zal worden gelezen over diverse onderwerpen, waarbij bijvoorbeeld een bekend boek, de historie van Zwijndrecht, of een eigen reisverhaal de bron kan zijn.

Vanaf 1 februari t/m 1 maart 2017 worden 5 avonden georganiseerd, waaraan de volgende ‘gastlezers’ hun medewerking hebben toegezegd:

  • Woensdag 1 februari: Felix Heijnen
  • Dinsdag 7 februari: René van den Berg
  • Woensdag 15 februari: Wil Hofland
  • Dinsdag 21 februari: Nelleke van Pelt
  • Woensdag 1 maart: Ad Breevaart

De cyclus wintervoorleesavonden wordt afgesloten op woensdag 8 maart 2017 met: “Een avond met muziek en verhalen”

Evenals in voorgaande jaren wordt een speciale slotavond georganiseerd. Plaats van handeling is dan de gelagkamer van De Vergulde Swaen waar het voorlezen gecombineerd wordt met muzikale intermezzo’s. De Historische Vereniging is bijzonder verheugd dat het succesvolle duo uit 2016 opnieuw heeft toegezegd hieraan mee te werken. Burgemeester Dominic Schrijer (klarinet) en de artistiek leider van ‘Dutch Baroque’ Gerard de Wit (orgel) zullen dan weer garant staan voor een inspirerende avond met muziek en verhalen. (Zie op de foto: Duo Schrijer / De Wit treedt op.)

De avonden vangen aan om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De kosten voor deelname bedragen € 6.00 en zijn inclusief consumpties en hapjes. Reserveren is gewenst en kan aan de balie of telefonisch (078-6125681) tijdens openingsuren van De Vergulde Swaen (woensdag en zaterdag 10.00 – 16.00 uur en zondag 14.00 – 17.00 uur) of per e-mail: klazien@odekerken.net telefoon: 078-6191673.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!