Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zwijndrechtse Monica Geuze weet hoe je online geld verdient' Foto: YouTube
23jan 2017

Zwijndrechtse Monica Geuze weet hoe je online geld verdient

ZWIJNDRECHT - Monica Geuze heeft het goed voor elkaar. De in Zwijndrecht geboren populaire vlogster legt haar dagelijkse leven vast met een camera en deelt dit op haar YouTube kanaal. Naast spannende evenementen en wilde feestjes laat ze ook zien hoe haar nagels worden gedaan en wat voor een boodschappen ze koopt. Haar video's zijn vooral in trek bij jonge meiden die maar al te graag zien wat Monica zoal doet. Haar YouTube kanaal heeft meer dan 275.000 abonnees (meer dan 6 keer het aantal inwoners van Zwijndrecht) en de afgelopen maand werden haar filmpjes rond de 10 miljoen keer bekeken. De inkomsten die ze verdient met het vastleggen van haar leven op camera zijn hoog genoeg om riant van te leven en haar kanaal gaf Monica het opstapje om door te breken als DJ en producer.

Online advertentie inkomsten

Het verdienen van geld met het plaatsten van video's op YouTube wordt mogelijk gemaakt door adverteerders die hun advertenties voor, tijdens of na de video tonen. Als beheerder van het kanaal ontvang je een deel van de advertentie inkomsten. Hoe vaker de video wordt bekeken, hoe meer je verdient. Deze advertenties worden overeengekomen tussen Google – het moederbedrijf van YouTube – en de adverteerder. Je hebt als beheerder van het kanaal geen invloed op welke advertenties getoond worden. De advertentie inkomsten die uit YouTube zelf voortkomen zijn voor de meeste YouTubers niet meer dan een leuk extraatje. Maar er zijn andere mogelijkheden om een boost te geven aan het YouTube salaris.

Affiliate marketing

Een mogelijkheid om financieel meer uit je YouTube kanaal te halen is affiliate marketing. De inkomsten die uit affiliate marketing voortvloeien komen, net als bij de vaste YouTube ads, door advertenties tot stand. Echter, de wijze waarop geadverteerd wordt verschilt. Zo wordt met affiliate marketing op YouTube een product of dienst actief gepromoot door de YouTuber. In ruil voor deze promotie wordt er een vergoeding overeengekomen tussen de affiliate en de adverteerder. De resultaten die uit de promotie voortkomen, bepalen uiteindelijk de hoogte van de vergoeding. Van te voren wordt afgesproken waar de betaling op gebaseerd wordt. Dit kan het aantal clicks op een advertentielink zijn, maar bijvoorbeeld ook het aantal online aankopen vanuit de link. Bekende YouTubers zoals Monica zijn door hun populariteit interessante affiliates. Ze spreken een jonge doelgroep aan die veel waarde hecht aan de mening van hun favoriete YouTuber. Wanneer Monica Geuze aangeeft dat ze graag bij een bepaalde webshop haar kleding koopt en een link naar de desbetreffende webshop onder haar video plaatst, zal dit hoogstwaarschijnlijk een positief effect op de verkoopcijfers hebben.

Netwerk

De technische mogelijkheden en beperkingen en de financiële afhandeling van het genereren van inkomsten op YouTube vraagt om kennis van zaken. De meeste populaire YouTubers zoals Monica Geuze hebben een samenwerking met een netwerk dat hen begeleidt in kanaal technische ondersteuning en dat fungeert als schakel tussen adverteerders en de YouTubers. Dit kan een Multi Channel Network zijn dat zich richt op de totale begeleiding van een YouTuber. Maar als affiliate op YouTube heb je ook de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een affiliate netwerk dat zich specifiek richt op de correcte afhandeling van de betalingen en het analyseren van de click of koop resultaten.Deel dit bericht met je vrienden!