woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Militaire oefening in de regio met gebruik van 'oefenmunitie'

20 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Van 23 t/m 27 januari houdt het ministerie van Defensie een militaire oefening in de regio.

Dit is een eindoefening van de opleiding tot marinier. De oefening start in Rotterdam, waarna ze zich over het water, langs Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Zwijndrecht en Dordrecht richting Geertruidenberg / Raamsdonkveer verplaatsen.

Omgeveer 70 personen nemen deel aan de oefening. Zij worden ondersteund door 9 militaire wielvoertuigen. Daarna gaat de oefening te voet verder richting de Oirschotse heide, Ossendrechtse heide, Rucphense heide richting Willemstad. Aan de oefening doen 70 personen mee en 9 voertuigen. Er wordt gebruik gemaakt van (oefen)munitie.

Bron Kaartje: Google Maps.

Lees meer over:

oefening defensie ministerie
Deel dit bericht met je vrienden!