zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Leerlingen voeren actie voor verkeersveiligheid rond hun school

13 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Volgende week voeren leerlingen van groep 8 van de Koningin Julianaschool en De Rank uit Heerjansdam actie om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid rondom hun school. Samen met wethouder Robert Kreukniet (Verkeer en vervoer) attenderen de kinderen automobilisten met borden en flyers op het gewenste parkeergedrag en de oversteeklocatie voor de school.

De Koningin Julianaschool, de Rank, Yes kinderopvang, de politie, SOAB (adviseurs voor woning en leefomgeving) en de gemeente Zwijndrecht zetten zich samen in om de veiligheid tijdens de haal- en brengtijden te verbeteren. Het parkeergedrag op de Sportlaan bij het zebrapad, op het parkeerterrein bij de brede school en het fietsen op de stoep tussen de Sportlaan en het schoolplein worden aangepakt.

Maatregelen
Er is gekeken naar mogelijkheden om de verkeersveiligheid te vergroten. Zo is onlangs het parkeerterrein tussen het woon-zorgcomplex, de brede school en Sporthal Den Dam opnieuw aangelegd en voorzien van een fietsstraat. Door middel van verkeersborden verduidelijken we de rijrichting op het parkeerterrein, de wijze van parkeren en de locatie van het zebrapad. Zo wordt duidelijker aangegeven wat er van de weggebruiker wordt gevraagd.

Tijdens de verkeersactie worden zowel automobilisten als fietsers hierop gewezen. De politie is ook bij de actie aanwezig. Zij houden de situatie nu en in de toekomst samen met de gebruikers van de brede school in de gaten. De kinderopvang en basisscholen kunnen op een later moment de actie herhalen. Daarnaast krijgen alle leerlingen van de groepen 3 t/m 6 aansluitend aan de actie oversteeklessen om de zebra goed en veilig te gebruiken.

Deel dit bericht met je vrienden!