Ruime overwinning voor handbaldames sv Conventus bij sv Twist

16 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Ruime overwinning voor handbaldames sv Conventus bij sv Twist

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen zondag een ruime overwinning geboekt op sv Twist. Het Zwijndrechtse team pakte direct in de eerste helft een ruime voorsprong en stond deze nier meer af.

Ondanks het missen van vier basisspeelsters begon Conventus vol goede moed aan de wedstrijd tegen Twist: het was het laatst geklasseerde team in de competitie. Het team begon dan ook sterk aan de wedstrijd en liep al binnen het eerste kwartier uit tot een 7 – 3 voorsprong. Maar waar het team aanvallend veel wist te scoren, gaf het verdedigend de tegenstander ook veel ruimte. Met rust kon er dus ook een 14 – 8 stand worden genoteerd.

In de tweede helft wist het team dat het de voorsprong moest behouden. Hierbij kozen coaches Ad en Bianca Noordhuizen er voor om verschillende dingen te proberen, zoals het – tot verrassing van de scheidsrechter – toevoegen van een zevende veldspeelster, ten koste van de keepster. Dit leverde het team waardevolle kennis op, maar vergrootte de voorsprong in de wedstrijd nauwelijks. Aan het eind van de wedstrijd stond er dan ook een 26 – 18 overwinning op het scorebord.

De overige seniorenteams kenden eveneens een goede dag: het tweede damesteam van Conventus versloeg he tweede team van Twist met 26 – 18, terwijl Conventus Dames 3 Helius met 13 – 12 versloeg. Het tweede herenteam kwam met 20 – 28 tekort op DIOS, dat vijf plaatsen hoger in het kampioenschap stond.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.