EK tickets voor Twirlteam Accelerando

16 januari 2017 door Hennie van der Zouw
EK tickets voor Twirlteam Accelerando

ZWIJNDRECHT - Afgelopen weekend was een geweldige afsluiting van het twirljaar 2016 voor Twirlteam Accelerando uit Zwijndrecht, want naast wederom een Nederlandse kampioenstitel binnen te slepen, wisten ook een aantal deelnemers een EK ticket binnen te slepen voor het EK dat in het paasweekend in Porec in Kroatië zal worden georganiseerd.

Het begon zaterdag 14 januari. Toen werd het duo Iris Opmeer en Desirée de Ruiter bij het onderdeel duo dance senior intermediate Nederlands kampioen. Ook Bonita de Ruiter presteerde goed, want zij behaalde zilver bij het onderdeel solo dance, junior intermediate. Zondag bemachtigde Bonita wederom een podiumplek bij het onderdeel Super X-strut. Zij behaalde brons. Zondag werd ook de 3e en laatste ronde gehouden in de verschillende kampioensklasse; een klasse in het hoogste niveau waaruit deelnemers worden gekozen die zich bij de nederlandse equipe mogen voegen voor deelname aan de Europees Kampioenschappen.

Vijf leden van Accelerando wisten zich in deze klasse te plaatsen. Na deze laatste ronde werd bekend dat Accelerando super trots mag zijn op 4 leden van haar club, want solist Senna Baan behaalde brons bij het onderdeel 2-baton en het duo Tessa Veenstra en Kelly Franken behaalden zilver bij het onderdeel duo twirling; beide optredens kwamen uit in de juvenile categorie. Deze drie meiden zijn dus zeker van deelname aan het EK. Bonita de Ruiter werd 4e bij het onderdeel 2-baton en mag ook mee naar het EK.

Deze EK plaatsingen zijn voor deze club echt een ongekend groot succes. Ze hebben eerder op het EK gestaan, maar nooit met meer dan 1 solistisch optreden. Bij dit succes bleef het niet helemaal, want leden van deze club werden ook door collega vereniging Vitality uit Alkmaar gevraagd om mee te doen met hun pompon team. Dit team wist ook Nederlands kampioen te worden waardoor ook zij naar het EK mogen.

Dus in plaats van 4 leden, gaan nu 8 leden naar het EK. In dit pompon team zitten Desirée en Bonita de Ruiter, Romy Kruijt, Amber van Gelder en Emma Heppenhuis. Deze meiden zijn super blij met deze kans. Wat zullen al deze meiden hard gaan trainen om tijdens het EK nog beter voor de dag te komen. De instructie van Accelerando is super trots met deze prestaties. Het instructieteam bestaat uit Cobi en Desirée de Ruiter, Annemarie van Veldhoven en Lenneke Beerentemfel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.