Zeperd voor Albatros tegen staartploeg Weidevogels uit Bleiswijk

16 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Zeperd voor Albatros tegen staartploeg Weidevogels uit Bleiswijk

ZWIJNDRECHT - Koploper Albatros is afgelopen zaterdag tegen een zeperd aangelopen. Staartploeg Weidevogels trakteerde het team van interim-coach Eddo Bakker op een verdiende 17-21 nederlaag.
In het eerste deel van de wedstrijd leek er niet veel aan de hand. Albatros nam een 8-4 voorsprong, maar ging dankzij een doelpuntloze 7 minuten toch met een nipte 9-10 achterstand de rust in. De schotloosheid zette zich in de tweede helft echter voort en aanvallend kon de Bleiswijkse ploeg lang zoeken naar de juiste ruimte en schutter. Via 10-12 ging het helemaal mis en moest het thuispubliek en de geschorste coach Steven de Graaf vanaf de tribune toekijken hoe de wedstrijd verloren ging. Dankzij Caroline Punt (6x) en Jurriën Kwaak (5x) bleef de schade nog beperkt: 17-21. Doordat de Zeeuwse derby tussen Fortis en ONDO gelijk eindigde blijft Albatros gedeeld koploper.

Wel winst voor bijna alle overige selectieteams. Albatros D1, maandag actief in de kwartfinale van de beker, klopte in een spannende wedstrijd DeetosSnel D1 met 11-9. Na een flitsende eerste helft van Albatroszijde (8-3) kwam de Dordtse ploeg in de tweede helft knap terug en hees zich naast de thuisploeg. Het talrijk opgekomen publiek zag hoe Merijn Stoop met twee treffers de wedstrijd besliste. E1 klopte ACKC E1 met maar liefst 18-3 terwijl F1 en WION F1 de punten deelden: 13-13.

B1 versloeg ONDO keurig met 13-8 en C1 speelde een demonstratiewedstrijd tegen dezelfde Zeeuwse tegenstander: 23-2.

Voor A1 kwam de wedstrijd tegen DeetosSnel als geroepen. De Dordtse tegenstander die in november in de allereerste competitiewedstrijd verslagen werd kwam er ook nu niet aan te pas. Het duurde wel tot in de 9e minuut voor het eerste doelpunt viel, maar via 4-0 en 10-2 bij rust liet Albatros er geen twijfel over bestaan. Onder leiding van de vijfmaal scorende captain Stan werd de winst met 17-11 binnen gehaald.
Het hoogste aantal doelpunten kwam op naam van Albatros 10 dat Trekvogels 1 in Rotterdam met 21-28 versloeg. Ook senioren 4 had het vizier op scherp en klopte NIO 2 met een mooie 25-13.

Bij de 4-korfballwedstrijden van de E- en F-teams was er winst voor E2, E3, E7, E8 en F4. F3 speelde gelijk tegen Nexus F1. Winst was er ook voor A4, B4 en D4, maar koploper B2 lijkt de vorm een beetje kwijt. De wedstrijd tegen Korbatjo B1 ging met 4-9 verloren.

De late avondwedstrijden leverden nog twee gelijke spelen op. A2 deelde de punten met Weidevogels A2 (14-14) en Albatros 3 met KCR 3. Albatros nam in de eerste helft een voorsprong, maar in de tweede helft stak het fanatieke KCR meer energie in het verdedigen. Hoewel Albatros bij 14-15 met lege handen leek te staan, had de ploeg bij 15-15 nog twee mooie mogelijkheden op de overwinning maar bleef de gelijke stand op het scorebord.

Bijlagen: foto’s Albatros - Weidevogels

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.